Projekt malih Vukovaraca među najboljima u Hrvatskoj

Foto: Mirovna grupa mladih Dunav

ZAGREB, Nakon dva mjeseca izrade projekata na temu “Pametna rješenja za svijet bez prepreka” odabrani su pobjednici ovogodišnjeg programa Generacija NOW kojeg provodi Hrvatski Telekom u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Projektom je bilo obuhvaćeno više od 1500 djece, a njihova kreativnost odrazila se u 91 prijavljenom radu, koji svi redom uz pomoć tehnologije nastoje unaprijediti kvalitetu života osoba s invaliditetom i poteškoćama i pomoći im u savladavanju brojnih izazova s kojima se susreću u svakodnevnom životu.

Svi pristigli radovi natjecali su se u tri dobne skupine – od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, od petog do osmog razreda te učenici srednjih škola, a šest najboljih iz svake dobne skupine prezentiralo je uživo svoje radove.

Učenici osnovnih i srednjih škola izrađivali su konkretna rješenja upravo iz domene pomoćnih tehnoloških rješenja uz pomoć Neuron, Arduino i Dasduino kompleta, te dodatnih DFRobot komponenti. Sva navedena oprema donirana je školama u sklopu programa Generacija NOW.

“Mirovna grupa mladih Dunav je ponosna na svoj tim koji se natjecao u dobnoj skupini od prvog do četvrtog razreda, te se našao u grupi od šest najboljih projekata u svojoj kategoriji u Hrvatskoj”, navode iz MGMD Dunav.

Ekipu mladih robotičara Mirovne Grupe Mladih Dunav na natjecanju u Zagrebu su predstavljali: Igor Bjelanović, Adrian Mudri, Ivan Prakaturović, Filip Mikletić i Toni Mikuljević sa projektom “Slijepe Rukavice”.

Projekt možete pogledati na poveznici ispod: