Kaznena prijava radi davanja netočnih podataka o trgovačkom društvu

Foto: PU vukovarsko-srijemske

VINKOVCI, Policijski službenici Postaje granične policije Ilok, u suradnji sa službenicima Postaje granične policije Slavonski Brod, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine radi sumnje u počinjenje kaznenog djela „Davanje netočnih podataka“ iz Zakona o trgovačkim društvima.

“Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni, kao osnivač trgovačkog društva, 2021. godine u javnobilježničkom uredu neistinito naveo kako je sjedite trgovačkog društva u Iloku, iako svjestan kako uprava poslovnog subjekta neće upravljati poslovima društva s navedene adrese, niti će društvo obavljati bilo kakvu poslovnu aktivnost, a temeljem čega je trgovački sud donio rješenje o upisu društva u sudski registar”, navode iz PU.

Protiv 35-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava. U protekla 24 sata, 12./13. lipnja, na području PU vukovarsko-srijemske, zabilježene su četiri prometne nesreće u kojima je nastupila materijalna šteta, u Rokovcima, Banovcima i Vukovaru (2).