Proglašeni najbolji sportaši Vukovara za 2019. godinu

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, U organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Vukovara i Grada Vukovara upriličeno je proglašenje najboljih sportaša i sportašica grada Vukovara za 2019. godinu. Nagrade su dodijeljene u 5 kategorija: najbolja sportašica, najbolji sportaš, perspektivna sportašica, perspektivni sportaš i najbolja ekipa. Pobjednik svake od kategorija je uz plaketu darovan i sportskom opremom u protuvrijednosti 3.000 kuna.

U kategoriji najbolja sportašica, za izniman rezultat u 2019. godini nagradu je dobila Ema Pendić, članica Karate kluba Vukovar 91. Nositeljica je smeđe-crnog pojasa, a karate trenira 10 godina. U 2019. godini osvojila je 3. ekipno mjesto na prvenstvu Hrvatske te 7. mjesto pojedinačno, dok je na međunarodnom natjecanju u Pločama osvojila 1. mjesto pojedinačno.

Najbolja sportašica grada Vukovara u 2019. godini je Ana Crnjac, članica Kluba dizača utega Vukovar. U proteklih 5 godina bavljenja dizanjem utega više puta je osvajala titule prvaka Hrvatske i obarala mnoge rekorde te je stalni član Hrvatske dizačke reprezentacije, a u 2019. godini ostvarila je svoje najbolje rezultate –  12 puta je pomicala državne rekorde, a kao dio Hrvatske reprezentacije osvojila je 3 zlata na Mediteranskom kupu u San Marinu.

U kategoriji najbolji sportaš grada Vukovara, za izniman rezultat u 2019. godini nagradu je dobio Boris Polhert, rukometaš Hrvatskog rukometnog kluba Borovo. Boris je vratar i kapetan Hrvatskog rukometnog kluba Borovo. Član kluba je 13 godina te je u svim selekcijama bio kapetan, a s 25 godina postao je vođa ekipe i jedan od najboljih golmana 2. hrvatske rukometne lige istok.

Najbolji sportaš grada Vukovara u 2019. godine je karatist Karate kluba Vukovar 91 Ivan Draganić, nositelj crnog pojasa. Karate trenira 13 godina i član je reprezentacije Hrvatske u karateu. U 2019. godini ostvario je izvrsne rezultate od kojih su najznačajnija mnoga prva, druga i treća mjesta na prvenstvima i kupovima diljem Hrvatske ekipno i pojedinačno, drugo mjesto na Balkanskom prvenstvu te sedmo mjesto na svjetskom prvenstvu na kojem je nastupio kao hrvatski reprezentativac.

U kategoriji perspektivna sportašica za izniman rezultat u 2019. godini nagradu je dobila Josipa Zovko iz Šahovskog kluba Vukovar 91. Šahom se počela baviti 2017. godine, a u 2019. godini je postala prvakinja Vukovarsko-srijemske županije za kadetkinje do 12 godina. Na mnogim šahovskim natjecanjima diljem Lijepe naše zauzimala je visoka mjesta.

Najperspektivnija sportašica našega grada u 2019. godini je članica Gimnastičkog kluba Vukovar Monika Zovko koja trenira već 8 godina. U 2019. godini je ostvarila  najznačajniji uspjeh – na završnici Kupa Hrvatske u B programu je osvojila 1.  mjesto. Monika je jedna od najmlađih vukovarskih gimnastičarki, ali se od početka ističe marljivošću i ozbiljnim pristupom što je prepoznao i Hrvatski gimnastički savez.

U kategoriji perspektivni sportaš za izniman rezultat u 2019. godini nagradu je dobio Nikola Todorović iz Kluba dizača utega Vukovar. Nikola je do sada osvojio brojna odličja, no 2019. godina bila mu je daleko najuspješnija. Prvak je Hrvatske u 3 kategorije, pomicao je državne rekorde 5 puta, a u svom prvom nastupu za reprezentaciju okitio se brončanim odličjem.

Najperspektivniji sportaš u protekloj godini u gradu Vukovaru je Dino Mojzeš, član Boksačkog kluba Borovo. U 2019. godini je osvojio drugo mjesto na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske, a nastupom za Boksački klub Borovo ostvario je sve pobjede u Prvoj boksačkoj ligi.

Za iznimne rezultate u 2019. godini ekipno, nagrađen je Gimnastički klub Vukovar koji ima zapažene rezultate kako na domaćim, tako i na međunarodnim natjecanjima. Najznačajniji uspjeh je plasman i rezultat ostvaren na završnici Kupa Hrvatske u C programu gdje su djevojke osvajale prva mjesta.. Dokaz su kvalitete i kontinuiranog rada u klubu, jer je Gimnastički klub Vukovar u ekipnoj konkurenciji već 8 godina u samom vrhu Hrvatske.

Nagradu za najbolju ekipu u 2019. godini dobio je Ženski odbojkaški klub Enna Vukovar koji je u protekloj godini pokazao kako pripada među najbolje ekipe u domaće odbojke. Prva ekipa vukovarskog odbojkaškog kluba u sezoni 2018./2019. u Superligi je zauzela 5.mjesto, a u sezoni 2019./2020., nakon prvog dijela natjecanja zauzima 2.mjesto. Ekipa se natjecala i u Kupu Hrvatske gdje se plasirala među 4 najbolje ekipe u državi.

Posebnu nagradu za primjeren rad i postignute rezultate dobila je Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica koja je ostvarila zapažene rezultate na 8. prvenstvu Hrvatske u trčanju na krpljama i skijaškom trčanju. Sudjelovali su na Svjetskim ljetnim igrama specijalne olimpijade u Abu Dhabiju odakle su se vratili s 2 srebrne medalje u muškoj i ženskoj kategoriji. Osvajali su odličja na prvenstvu Hrvatske u bowlingu, na mitingu u združenoj atletici, na 10. susretu udruga osoba s intelektualnim teškoćama, , na prvenstvu Hrvatske u malom nogometu, na Međunarodnom turniru u nogometu za osobe s intelektualnim teškoćama, na 6. ljetnim igrama Specijal ne olimpijade Hrvatske, na prvenstvu Hrvatske u kuglanju za osobe s intelektualnim teškoćama te mnogim drugim natjecanjima, iz čega je jasno vidljivo kako su korisnici udruge sveprisutni u mnogim sportskim kategorijama.