Privedeno pet osoba koje se sumnjiči za prodaju droge na području Vukovara, Vinkovaca i Osijeka

Foto Ivan Matić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko-srijemske izvijestili su kako su policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU proveli kriminalistička istraživanja nad 38-godišnjakom iz Osijeka, 42-godišnjakom iz Vinkovaca, 44-godišnjakom iz Vinkovaca, 57-godišnjakom iz Vinkovaca te 57-godišnjakom iz Vukovara zbog  sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe opojnih droga.

„Saznanja iz kriminalističkog istraživanja ukazuju kako su se navedene osobe bavile preprodajom opojnih droga heroin i kokain na području Vinkovaca, Vukovara i Osijeka“, navode iz PU.

Dodaju i kako je tijekom kriminalističkog istraživanja pronađeno i oduzeto 115 grama heroina, 2 grama kokaina, 25 grama marihuane, 29 tableta „Suboxone“ i vaga za precizno mjerenje. Navedene osobe su uz kaznenu prijavu predane pritvorskom nadzorniku nakon čega im je sudac istrage odredio istražni zatvor. Postupajući po  operativnim aktivnostima policijski službenici su u cilju suzbijanja konzumiranja droga  na području Vinkovaca, Županje, Vukovara i Otoka prekršajno prijavili osam osoba. Oduzeta je i manja količina tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga te manja količina opojne droge marihuana.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata zabilježene su četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Petrovci, Vođinci, Vinkovci-2).