Privedeno 10 navijača poslije utakmice Graničar – Hajduk, ozlijeđena i 3 policajca

Foto>: Đuro Karalić

VINKOVCI, Utakmica KUP-a Hrvatske, koja je danas igrama u Županji između domaćeg Graničara i gostujućeg Hajduka, ostat će zapamćena i po sukobu policije i navijača splitskog kluba. Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je oko 14,50 sati, uoči početka nogometne utakmice na nogometnom stadionu u Županji između NK Graničara i HNK Hajduka, skupina navijača Hajduka, unatoč zabrani prisustvovanja utakmicama za gostujuće navijače određenoj od strane HNS-a donesenoj u svrhu provedbe mjera sprječavanja širenja bolesti COVID19, pokušala pristupiti nogometnoj utakmici i narušavala javni red i mir.

„Zbog sprječavanja daljnjeg narušavanja javnog reda i mira, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su nad njima uporabili sredstva prisile. U službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje trenutno je privedeno pet osoba kod kojih su pronađena sredstva pogodna za napad i ozljeđivanje (teleskopske palice, papar sprej)“, izvijestili su iz PU.

Dodaju i kako su potom spriječili i fizički sukob navijača koji se dogodio u 17.15 sati na autobusnom kolodvoru u Županji te je u prostorije policije privedeno i pet sudionika ovog sukoba.

Mještani Županje ističu kako je taj sukob dogodio se u neposrednoj blizini OŠ Ivana Kozarca gdje djeca redovito prolaze na putu do i od škole. Bilo je razbijenih boca i upaljenih baklji ali i ozlijeđenih.

Policija je izvijestila i kako su prilikom sprječavanja narušavanja javnog reda i mira na nogometnom stadionu u Županji tri policijska službenika lakše ozlijeđena. U tijeku je i kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela “Napad na službenu osobu”.