Pristižu rekacije na subotnju akciju Foruma mladih SDP-a Vukovar

VUKOVAR, Sve ono što smo pokušali dobiti akcijom, dobili smo, a cijela reakcija Hrvatskog radija Vukovar pretvorena je u prizivanje prošlosti, poručio je na vlastitom Facebook profilu predsjednik vukovarskog Foruma mladih SDP-a Dejan Gemeri osvrčući se na rekaciju HRV-a u povodu subotnje akcije u kojoj su mladi vukovarski SDP-ovci, nezadovoljni radom HRV-a, prelijepili preko ulaznih vrata i ploče s imenom te radijske postaje natpis “Dosta je bilo vaše cenzure”.

Tvrdnju  kako se na HRV-u mogu čuti samo mišljenja i stavovi vladajuće koalicije u Vukovaru HDZ-HKS, Gemeri je potkrijepio analizom objavljenih tekstova u Vukovarskim novinama koje izlaze u sastavu HRV-a, a u kojima se u dosadašnjem dijelu 2016. godine “HDZ pojavljuje na 118 stranica, a SDP na svega 30 stranica”. U prošloj, 2015. godini po izračunu Gemerija, HDZ se u Vukovarskim novinama pojavio na 194, a SDP na 37 stranica.

“Zanimljivo je da se župan pojavljuje u skoro svakom broju Vaših novina zaključno s 15. 5.2015. godine, od kojeg se datuma pa skroz do danas pojavljuje samo na 8 stranica. Sad mi probajte dočarati da to nema veze s tim da je gradonačelnik “zahladio” odnose s županom upravo 15. 5.2015. godine, što je objavljeno u Vašim novinama”, navodi Gemeri.

Akciju članova Foruma mladih SDP-a Vukovar u nedjelju je osudio vukovarski HDSSB iz kojega ocjenjuju kako je riječ o sasvim “neprimjerenom načinu pokušaja ukazivanja na postojanje cenzure i autocenzure na HRV-u”.

“Njihov postupak osuđujemo jer smatramo da postoje drugi načini ukazivanja da je novinarstvo javni interes i da je sloboda medija ideal prema kojemu trebamo svi težiti”, poručuju iz vukovarskog HDSSB-a.

Navode i kako su i sami u  političkom djelovanju često bili medijski ignorirani i blokirani pa nisu “preljepljivali natpisne ploče medijskih kuća i izvodili kojekakve performanse koji podsjećaju na nepoštivanje hrvatskih simbola iz Domovinskog rata”.

Akciju Foruma mladih SDP-a Vukovar u subotu su kasno navečer osudili i iz samog HRV.a iz kojega su poručili kako je riječ o udaru na HRV, a samim time i udaru na Hrvatsku.

ĐURO KARALIĆ

Foto: Ivan Matić