Pod motom “Ljubav djeci prije svega” od 3. do 9. listopada održava se Dječji tjedan

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Društvo Naša djeca Vinkovci zajedno s vrtićima, školama, udrugama i ustanovama od 3.do 9. listopada obilježava Dječji tjedan koji se ove godine održava pod motom “Ljubav djeci prije svega”.

Dječji tjedan započinje u ponedjeljak, 3. listopada svečanim otvorenjem na Trgu Bana Josipa Šokčevića, u 10 sati gdje će se predstaviti trinaest vrtićkih i devet školskih skupina. Najmlađi će se predstaviti pjesmom, plesom, igrokazom, te na taj način pokazati široj javnosti svoju radost.

Tijekom cijelog tjedna, od utorka do petka svakodnevno će se odvijati posebno odabrane priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu. Na zanimljive radionice pozivaju se djeca i njihovi roditelji u prostorije II. Mjesnog odbora “Stjepan Radić” u Vinkovcima u ukici Matije Gupca 21, gdje će volonteri Društva Naša djeca koji su prošli edukaciju za voditelje likovno-kreativnh radionica pokazati i zajedno s prisutnima izrađivati igračke na zanimljivi način. Radionice su prilagođene i malima i velikima. Sve aktivnosti koje se budu odvijale, najavljivat će se putem facebook stranice Dnd Vinkovci.

Završetak Dječjeg tjedna, bit će u nedjelju, 9. listopada, kada će se održati tradicionalne vodene igre na gradskom bazenu u Vinkovcima, a namjenjene su djeci i roditeljima kako bi se kroz igru pokazala zajednička povezanost i aktivnost koja je potrebna za razvoj i odgoj djece.

ĐURO KARALIĆ

Foto: Pixabay/English