Primanje sudionika 26. Festivala glumca

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, U sklopu 26. Festivala glumca župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić već tradicionalno ugostio je sudionike festivala.   

„Ova kulturna manifestacija postala je jedna od najomiljenijih kod naše publike. Ljudi u našoj županiji vole kazalište i predstave se prate jednako dobro u svim našim gradovima pa i općinama.  Meni je posebno drago što je ovaj Festival bio prisutan ovdje svih ovih godina i pomogao duhovnoj obnovi naše županije. Drago mi je da  je vukovarsko-srijemska publika u prilici pogledati najbolje hrvatske predstave“, rekao je tom prilikom Galić.

Domaćin ovogodišnjega Festivala Žarko Potočnjak rekao je kako je njegova uloga domaćina Festivala za njega posebna čast te da ga posebne emocije vežu za Slavoniju još od vremena Domovinskoga rata u kojem je i sam sudjelovao.

„Ovaj Festival jedini je u svijetu posvećen glumcu i traje već 26 godina, a utemeljen je 1994. godine kako svojevrstan odgovor na srbijansku agresiju na Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju“, rekla je predsjednica Hrvatskoga društva dramskih umjetnika Perica Martinović.