Prijavljene još dvije zlouporabe osobnih podataka

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko – srijemske navode kako su jučer, 15. veljače, policiji prijavljene su dvije zlouporabe osobnih podataka. U prvom slučaju, nepoznati počinitelj je koristeći izgubljenu osobnu iskaznicu 36-godišnjaka s područja Općine Nuštar, u rujnu 2022. godine s telekomunikacijskim operaterom sklopio ugovor o telefonskim uslugama te tom prilikom kupio mobitel, a operater je u veljači 36-godišnjaku isporučio račun o nepodmirenom dugovanju. U drugom slučaju, nepoznati počinitelj je zlouporabio pribavljene osobne podatke 41-godišnjakinje iz Vukovara te na njeno ime u rujnu 2022. godine unajmio apartman u Rijeci, a prilikom napuštanja smještaja otuđio televizor, zvučnike i snimač, čime je vlasnici smještaja pričinjena materijalna šteta u iznosu od 800 eura. Policija traga za počiniteljima protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznene prijave za kazneno djelo „Nedozvoljena uporaba osobnih podataka“.

I iz policije su izvijestili kako su terenskim istraživanjem kod Svinjarevaca, u blizini Vukovara, pronađeni su posmrtni ostaci koji, prema preliminarnim nalazima, potječu iz Domovinskoga rata. Policijski službenici osiguravaju mjesto pronalaska, a očevid, kojim rukovodi zamjenik Županijskog državnog odvjetništva Osijek, i daljnje istraživanje terena se nastavljaju. Nakon pretraživanja terena i provedbe ekshumacije, posmrtni ostaci bit će prevezeni na Zavod za sudsku medicinu u Zagrebu radi daljnje obrade i identifikacije.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima je nastupila materijalna šteta (Vukovar, Tovarnik).