Prijateljstvo s Vukovarsko-srijemske i Dubrovačko-neretvanske županije; 10 tona jabuka stiglo u Dubrovnik

Foto: VSŽ

Već dugi niz godina Dubrovačko-neretvanska i Vukovarsko-srijemska županija uspješno surađuju i održavaju prijateljske odnose, a potvrda uspješne i prijateljske suradnje su i tradicionalne akcije u kojima Dubrovačko – neretvanska županija Vukovarsko – srijemskoj donira mandarine, a Vukovarsko – srijemska jabuke.

I ove godine u luku Gruž iz Vukovara je stigla donacija od deset tona jabuka koju je Dubrovačko-neretvanska županija podijelila ukupno 80 udruga i ustanova sa svog područja, izvijestio je dubrovnikpress.hr.

– Kao što je poznato, mi već 13 godina doniramo mandarine našoj prijateljskoj Vukovarsko-srijemskoj županiji, a oni nama već petu godinu jabuke. To je sjajna gesta prijateljstva i partnerstva. Mi surađujemo jako dobro na brojnim područjima, dobro se razumijemo. Razvijamo zajedničke projekte, kako preko naših razvojnih agencija, tako i preko javnih ustanova za zaštitu prirode i upravnih odjela. – rekao je ovom prilikom župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

– Ovo je zaista jedna lijepa tradicija, simbolična i humana gesta. Naravno, poanta je i razmjena iskustva, posebno na području gospodarstva. Znamo koliko je turizam važan za vašu županiju. Tu vidimo priliku za razmjenu iskustava, za plasiranje proizvoda s našeg područja. – naglasio je župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić.

Nakon uručenja donacije od deset tona jabuka, održan je sastanak u palači Ranjina između predstavnika dviju županija, a na temu daljnje suradnje na području poljoprivrede i turizma te razmjene iskustava, posebno rada na europskim projektima.

dpp