Preventivna akcija na temu sigurnosti sudionika cestovnog prometa

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko – srijemske izvijestili su kako su danas, u prostoru Gradskog društva Crvenog križa Županja, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, u suradnji s Udrugom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Županja, Moto klubom Županja i Rekreativno biciklističkim klubom „Kotur“ Županja, održali preventivnu akciju na temu sigurnost sudionika cestovnog prometa.

Policijski službenici su današnju edukaciju i druženje proveli s ciljem savjetovanja svih sudionika u prometu, a posebno najugroženiju skupinu sudionika u prometu – bicikliste i pješake. Nastavak je ovo dugogodišnje suradnje između policije i Udruge „Golubovi“ iz Županje kako bi se promicala prava i interesi štićenika udruge koji samostalno sudjeluju u prometu kao pješaci i biciklisti. Policijski službenici su ih upoznali s opremom i uređajima koje koriste u radu, a kao nagradu za sudjelovanje u preventivnoj akciji, štićenike su darovali reflektirajućim prslucima i promotivnim materijalima.

U protekla 24 sata, 20./21. ožujka, na području PU vukovarsko-srijemske je zabilježena jedna prometna nesreća u Županji u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.