Premijer Tihomir Orešković u dvodnevnom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji

VUKOVAR, Predsjednik Vlade Tihomir Orešković nalazi se u dvodnevnom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji koji je započeo posjetom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata gdje je položio vijenac i zapalio svijeću, a potom je to isto učinio i kod spomen obilježja na Ovčari, odavši počast tamošnjim žrtvama agresije na Vukovar 1991. godine.

Tijekom boravka u Vukovaru Tihomir Orešković obišao je i vukovarsku bolnicu te odvojeno razgovarao s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem i vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom.

“Posjet premijera Oreškovića i signali koji dolaze iz Vlade znak su da Vukovar zauzima značajno mjesto u Republici Hravatskoj”, ocjenio je Penava u izjavi novinarima nakon razgovora rekavši kako je s Oreškovićem razgovarao o brojnim točkama, od zakona o Vukovaru do problematike gospodarstvenika i gradnje kanala Dunav-Sava.

Po izlasku iz vukovarske gradske uprave Tihomir Orešković komentirao je oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju na Haškom sudu rekavši kako je to poraz haškog tužiteljstva i poraz haškog suda.

“To je čovjek kojeg svi znamo i koji je činio zlo za koje nikada nije pokazao kajanje ni onda, niti sada”, izjavio je Orešković kazavši kako Srbija sada mora pokazati da će reagirati u pozitivnom smjeru.

“Put prema EU je pravi put i nadamo se da ćemo vidjeti prave odluke i ponašanje našeg susjeda”, poručio je.

Središnji događaj boravka premijera Tihomira Oreškovića Vukovarsko-srijemskoj županiji bit će sastanak s poduzetnicima s područja te županije i lokalnim političkim čelnicima s kojima će razgovarati o stanju u gospodarstvu i načinima pomoći gospodarstvenicima.

ĐURO KARALIĆ