Predstojeći petak i subota u znaku 3. Hang Loose Rockabilly festivala

VINKOVCI, Predstojeći petak i subotu, 28. i 29. lipnja u Vinkovcima održava treći Hang Loose Rockabilly festival čiji je bogati program najavljen na konferenciji za novinare organizatora festivala Ane i Matije Vukoja te člana organizacijskog tima Krunoslava Turde.

Prvoga dana festivala, u petak u Rockabilly baru Hang Loose u Vinkovcima organizatori priređuju warm-up party s jednim rockabilly bandom za zagrijavanje, a u subotu festivalska događanja sele na lokaciju Tenin salaš, u Vinkovcima, gdje zbivanja počinju već od 17 sati.

“Treća godina, treća sreća, idemo vidjeti kako će ove godine sve izgledati. Inače, svi govore da se prvi pamti, no mislim da će se baš ovaj festival zapamtiti pošto se ove godine preselio na drugu lokaciju. To je odlično, veće je, u prirodi smo, pustite mozak na pašu i uživajte”, istaknula je Ana Vukoja, glavni organizator festivala.

Bit će tu sajam malih kreativnih obrta, zatim Retro Yard Sale (“buvljak” starina), igraonice za djecu, plesne radionice za djecu i odrasle, pin-up foto natječaj, izložba starodobnih i custom vozila, a u večernjem glazbenom programu nastupit će tri rockabilly sastava.

“U petak u kafiću praši neo-rockabilly band King Cat Rhythm iz Mađarske, kao warm up party za subotu, a u subotu na Teninom salašu nastupaju tri benda: Johnny and his Rockin’ Tunes iz Zagreba, Greasy Flat 4 iz Vinkovaca, te Pete & the Shine Brights iz Italije. Zabava je zagarantirana”, rekao je Matija Vukoja.

Program kreće od 17 sati sajmom kreativnih rukotvorina, koji svakako treba podržati, rekla je Ana Vukoja.

“Ove godine po prvi put imamo Retro Yard Sale, sajam starina na kojem ćete moći kupiti svašta-nešto. Najveća snaga organizacije ovog festivala su volonteri, članovi udruge “retroPERSPEKTIVA”, koji samostalno osmišljavaju i vode aktivnosti koje čine Hang Loose Rockabilly festival u cjelini”, kazala je.

Još od prve godine organizatori su uvidjeli promidžbenu važnost multimedijalnih sadržaja koji ostanu nakon festivala, tako da velik značaj pridaju i fotografiji.

“Prošle godine imali smo pin-up foto session s curama iz udruge organizatora, a ove godine imamo natječaj za sve koji su se željeli prijaviti. Nagrade će dobiti i fotografi i modeli, a svakako će biti vizualno zanimljivo i za posjetitelje, to fotografiranje djevojaka skockanih u duhu pedesetih godina, uz vozila i scenografije iz tih vremena” naglasio je je Krunoslav Turda, član organizacijskog tima, te dodao: “Matija je već prošlih godina naglašavao nastojanja da se ovaj događaj pretvori u međunarodni. Prošle smo godine imali nekoliko posjetitelja iz inozemstva, ove godine očekujemo još nekolicinu, a nastojimo ih privući promidžbom na više jezika, sudjelovanjem stranih bendova, te sadržajima koji su im zanimljivi, korak po korak.”