“Predstavom Hamleta u selu Mrduša Donja” HNK Zadar otpočeo vinkovački dio programa 30. Festivala glumca

Foto: Festival glumca

Predstave 30. Festivala glumca zaigrale su večeras i na daskama Gradskog kazalište Joze Ivakića u Vinkovcima gdje je izvedena “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” HNK Zadar.

Prije same predstave koja je oduševila vinkovačku publiku, dobrodošlicu glumcima u grad na Bosutu zaželio je zamjenik gradonačelnika Josip Romić zahvalivši svima, posebice spomenuvši ime Himze Nuhanovića, koji već punih 30 godina na istok Hrvatske dovode najbolje predstave hrvatskih kazališta.

Obratili su se i domaćini ovogodišnjeg Festivala glumca, Anja Šovagović Despot i Dragan Despot zahvalivši se na gostoprimstvu i uz poruku kako je Festival glumca bio i ostao najdraži festival glumcima jer su oni i njihova gluma sama srž festivala.

“Glumac je ovdje uvijek u središtu pozornosti i na tome vam hvala”, poručeno je s pozornice Gradskog kazališta Joze Ivakića.

“Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” Ive Brešana i u režiji Dražena Ferenčine premijerno je izvedena u siječnju ove godine na 28. Zadarskom kazališnom ljetu. Vinkovačku publiku je oduševila te su glumci u nekoliko navrata izlazili na pozornicu uz naklon uvijek dobro raspoloženoj publici u Gradskom kazalištu Joze Ivakića.

Više o programu 30. Festivala glumca: Raspored | Festival glumca

Foto: Đuro Karalić

Foto: Đuro Karalić