Predstavnici gradskih i županijskih vlasti obišli vinkovačku Gimnaziju

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Predstavnici gradskih i županijskih vlasti obišli su danas vinkovačku Gimnaziju na kojoj je u tijeku obnova pročelja, a riječ je i projektu vrijednom tri milijuna kuna.

“Ovo je zahtjevan projekt ali vjerujem da će radovi završiti u roku kako bi se što prije maknule skele i građani opet uživali u lijepom pročelju Gimnazije”, kazao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Po riječima ravnatelja Gimnazije Stipe Tomića koji je već 29 godina ravnatelj te srednjoškolske ustanove, a ovih dana odlazi u zasluženu mirovinu, vinkovačka Gimnazija uvijek je imala podršku i Županije i Grada Vinkovaca.

“Uređujemo pročelje, a unutra smo maksimalno opremili prostor potrebnom opremom tako da možemo biti zadovoljni”, kazao je Tomić.

Vukovarsko-srijemska županija i grad Vinkovci su zajednički dali potporu sanaciji pročelja Gimnazije koja bi trebala završiti do kraja godine, rekla je županijska pročelnica za obrazovanje Jadranka Mustapić Karlić.

Obilasku Gimnazije nazočna je bla i buduća ravnateljica, Ivana Biljan.

Projekt obnove pročelja vinkovačke Gimnazije financiraju Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vinkovci, a natječaj je raspisan za cjelovitu obnovu vanjskog dijela zgrade s ulične strane pa će Gimnazija uz fasadu dobiti i novu stolariju.

Projektom će Gimnazija dobiti izgled nalik onome koji je imala prema jednoj razglednici iz 1912. godine.

Gimnazija Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima osnovana je 1766. godine u Petrovaradinu kao latinska škola, a 1773. godine prelazi u državnu, tj. vojnu upravu, da bi 1779. godine bila prebačena u Vinkovce te je s potpunim radom započela 1. studenog 1780.