Lakše ozlijeđeni biciklisti, 23-godišnjak i 10-godišnjakinja

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Tijekom vikenda, od 28. do 30. kolovoza na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 11 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće u kojima su ukupno dvije osobe lakše ozlijeđene, priopćila je PU vukovarsko-srijemska.

U Vinkovcima na raskrižju Ulice kralja Zvonimira i Hercegovačke ulice, 23-godišnji vozač bicikla je uslijed nepropisnog uključivanja u promet na Hercegovačku ulicu udario u osobni automobil te je pri padu lakše ozlijeđen.

Na raskrižju ulica Istraska i Vatrogasna u Vinkovcima vozač osobnog automobila oduzeo je prednost prolaska 10-godišnjoj vozačici bicikla pri čemu je dijete zadobilo lake tjelesne ozljede.

Tijekom vikenda 15 je vozača zatečeno s prisutnošću alkohola u organizmu, od kojih je pet vozača smješteno u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Najveća zabilježena koncentracija od 2,64 g/kg utvrđena je kod 42-godišnjeg vozača osobnog automobila u Mirkovcima koji je i smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere za nadzor prometa zabilježile su tijekom vikenda 99 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela, poručuju iz PU vukovarsko-srijemske.