Predstavljena nova gradska usluga nazvana – Građani predlažu

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR,  S ciljem nastojanja za osiguranjem boljih uvjeta života kao i u svrhu još bolje, intenzivnije i kvalitetnije komunikacije Grad Vukovar je putem službene web stranice omogućio građanima da se u svakome trenutku sa svojim zamislima, prijedlozima i idejama od javnog interesa mogu aktivno uključiti u ostvarenje napretka Vukovara.

Kako bi u tome uspjeli Grad Vukovar pokrenuo je novu uslugu – Građani predlažu koja je predstavljena na konferenciji za medije na kojoj je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava pozvao građane da se kroz novu uslugu Grada Vukovara dodatno uključe u ostvarenje daljnjeg napretka Vukovara.

„Kada govorimo i obilazimo sanirane i izgrađene prometnice, nogostupe, parkirališta, vrlo često ističemo kako iza tih projekata stoji inicijativa naših sugrađana koji nam nerijetko kroz razgovor te upite daju do znanja što im je bitno. Sukladno prioritetima i financijskim mogućnostima, kroz novu uslugu koja građanima omogućuje podnošenje svojih prijedloga, imati ćemo još bolji uvid u njihove potrebe“, rekao je Penava dodajući kako će gradska uprava svakoj ideji posvetiti jednaku dužnu pažnju.

Pročelnica Ureda gradonačelnika Ivana Mujkić pojasnila je kako nova usluga pruža dobar način za unaprjeđenje komunikacije s građanima.

„Grad Vukovar kontakt s građanima intenzivirao je putem redovnih prijema građana, a sada i putem nove usluge koju je lako pronaći na službenim stranicama. Kontinuirano pratimo i želimo znati što građani Vukovara promišljaju, a ovo je izvrstan način da svi projekti koji će uslijediti budu definirani upravo u suradnji s njima“, rekla je Mujkić.

E-uslugu „Građani predlažu“ možete pronaći pod kategorijom E-USLUGE, pri dnu službene stranice Grada Vukovara ili klikom na poveznicu https://www.vukovar.hr/gradani-predlazu

Putem jednostavnog obrasca koji od građana traži unošenje imena i prezimena te e-mail adrese, potrebno je upisati temu te prijedlog.

Upućeni prijedlozi neće biti javno vidljivi, već će automatski biti proslijeđeni na razmatranje nadležnim upravnim odjelima Grada Vukovara.