Predstavljena knjiga Tihomira Marojevića „Prilog za povijest kulture Vinkovaca od 1905. do 2015. godine: spomen-poprsja”

Foto: Đ.K.

Knjiga Tihomira Marojevića pod nazivom „Prilog za povijest kulture Vinkovaca od 1905. do 2015. godine: spomen-poprsja” predstavljena je sinoć u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci, čiji je Tihomir i dugogodišnji zaposlenik.

Svojevrsni je to nastavak Marojevićeve knjige “Tragovi vremena (vinkovačke spomen-ploče), a prethodnica treće knjige ovog plodnog autora u kojoj će Tihomir Marojević pokušati sabrati sve vinkovačke spomenike, one umjetničke, ali i religijske poput kapelica, križeva.

“Pronašao sam 42 poprsja od kojih je 28 različitih osoba, a među njima su najzastupljeniji Vinkovčani”, kazao je Marojević dodajući kako su Vinkovci prepuni spomen obilježja, njih više od 200, a koje bi trebalo više cijeniti jer svjedoče o ljudima ovoga grada i prostora.

Knjiga „Prilog za povijest kulture Vinkovaca od 1905. do 2015. godine: spomen-poprsja” tiskana je u nakladi Povijesnog i športskog društva Hrvatski sokol Vinkovci, uredništva Željko Iveljić, Tihomir Marojević i Zlatko Virc koji je bio i nazočan predstavljanju ove knjige, još jednog vrijednog priloga povijesti grada Vinkovaca.

Tihomir Marojević rođen je 20. srpnja 1983. godine u Vinkovcima gdje je završio osnovnu i srednju školu. Godine 2002. upisao je Pedagoški fakultet, smjer knjižničarstvo i hrvatski jezik i književnost, kojeg završava 2007. godine. 2008. upisuje poslijediplomski specijalistički studij Marketing posebnih područja na Ekonomskome fakultetu u Osijeku. Od 2007. godine zaposlen je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci, a od 2010. voditelj je Studijskoga odjela. Objavio je nekoliko radova u stručnim časopisima i zbornicima. Od 2015. je glavni urednik Izdanja Hrvatskog knjižničarskog društva. Dobitnik je nagrade Eva Verona (20104.). 2015. je stekao zvanje višeg knjižničara.

Foto: Novosti i Đ. Karalić