Predstavljen promotivni učenički letak o Državnom arhivu Vukovar

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Državni arhiv Vukovar i Strukovna škola Vukovar, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada, predstavili su program arhivske pedagogije. Kako je rečeno na konferenciji za novinare organiziranoj ovim povodom poseban naglasak pri tome stavljen je na projekt izrade promotivnog letka pod nazivom „Državni arhiv u Vukovaru – riznica pisane baštine Vukovarsko-srijemske županije“.

„Tijekom 2013. godine startao je program arhivske pedagogije s kojim smo započeli intenzivnije surađivati s osnovnim i srednjim školama. Dok nismo dobili ovaj veliki i atraktivni prostor u kojemu možemo primati velike skupine učenika i posjetitelja, obilazili smo škole, donosili arhivsko gradivo i obrađivali s učenicima različite teme. Organizirali smo i niz stručnih predavanja za gimnazijalce, a težište svih tema je naša zavičajna prošlost. Potom smo imali i različite radionice koje su privukle veliku pozornost učenika. Uskoro ćemo u program uključiti i mališane vrtićke dobi kako bi ih se upoznalo s bogatom kulturnom baštinom, prije svega arhivskim gradivom, spisima i fotografijama“, rekao je ravnatelj Državnog arhiva Vukovar Petar Elez.

Tako je i došlo do ideje da učenici Strukovne škole Vukovar izrade promotivni letak kojim će predstaviti Državni arhiv u Vukovaru. Najavljeno je kako će se taj letak, koji je tiskan na engleskom, njemačkom i hrvatskom jeziku, nalaziti na počasnom mjestu u Turističkom uredu Vukovara. Biti će podijeljen i ustanovama u gradu kao i svim posjetiteljima koji su zainteresirani doznati nešto više o Arhivu i našoj zavičajnoj županijskoj prošlosti.