Goran Dragaš održao predavanje učenicima Tehničke škole Nikola Tesla

Foto: www.facebook.com

VUKOVAR, Goran Dragaš iz Vukovara održao je učenicima Tehničke škole Nikola Tesla iz Vukovara svoju životnu priču u kojoj je opisao kako je uspio postati jedan od najpoznatijih svjetskih autora muzike za trailere hollwoodskih filmova. Autor je glazbi za najave velikih hollywoodskih filmova poput Ratova zvijezda, Aliena Logana, Osvetnika…  Njegova glazba pojavljuje se i u Igri prijestolja, Spidermanu, Pacifičkom prstenu 2, odnosno u više od 100 hollywoodskih filmova. Dvostruki je dobitnik Golden Trailer Awarda, pandana Oscaru u kategoriji filmskih najava.

Bila je ovo prilika da srednjoškolci upoznaju osobu koja je prije samo nekoliko godina sjedila u klupama Tehničke škole Nikola Tesla. Dragaš je okupljenim učenicima govorio o svome uspjehu, odnosno o putu od školskih klupa, preko poslova koje je radio pa do Hollywooda. Nije zaboravio spomenuti niti sve ono što je pratilo taj uspjeh, odnosno sav rad, upornost, padanje, dizanje, viziju… Svojim primjerom Dragaš je srednjoškolcima, koji su imali puno različitih pitanja, svojim primjerom pokazao kako mogu sve. Preduvjet tome je da žele i hoće i da se posvete svome cilju.

Kazao je i kako mu je plan ostati živjeti u Vukovaru i Hrvatskoj te da otvara jedan od najmodernijih muzičkih studija u Hrvatskoj, a u planu mu je izgraditi filmski studio u Vukovaru. Otvara i privatnu školu u Osijeku.