Predstavljen program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Vukovaru

VUKOVAR, Gradske vlasti Vukovara i braniteljske udruge po drugu godinu za redom pripremile su program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja i u Vukovaru.

„Ovo je druga godina za redom da obilježavamo ovaj blagdan i u Vukovaru. Pripremili smo niz događanja za sve građane. Smatramo kako se ovaj blagdan treba obilježiti ne samo u Kninu nego i diljem Hrvatske, a posebno u Vukovaru gdje imamo niz tužnih obljetnica pa je ovo dan koji možemo proslaviti prisjećajući se velike pobjede. Želimo i na ovaj način simbolično povezati Knin i Vukovar, dva grada simbola Domovinskoga rata“, rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.

Program obilježavanja započinje u 06.30 sati manifestacijom „Let za slobodu“ u okviru koje će s Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata biti pušteno tisuću golubova pismonoša na put prema Kninu. U isto vrijeme oko tisuću golubova će iz Knina biti pušteno prema Vukovaru. U 8.00 sati kreže budnica od Bećarskog križa

do središta grada. Na Memorijalnom groblju u 09.00 sati biti će položeni vijenci za poginule i nestale. U 10.15 sati s vukovarskog Vodotornja unuk poginuloga hrvatskog branitelja Dorijan Josić pustiti će u znak mira autohtonu pasminu goluba, Vukovarska bijela golubica. Najavljeno je i kako će u 10.15 sati zazvoniti zvona s crkve Svetoga Filipa i Jakova. Nakon svete mise, koja biti služena u 11. sati, na ulazu u Park šumu Adica biti će otkrivena skulptura Isusa napravljena od debla stoljetnog slavonskog hrasta. Najavljena je i prezentacija vozila i opreme MORH-a, vatrogasaca i policije. Biti će organizirano i natjecanje u pravljenu fiša, a za dobro raspoloženje pobrinut će se Tamburaški sastav Allegro.

IVAN MATIĆ