Predstavljen priručnik “Menadžment volontera i inkluzivno volontiranje”

Foto: Udruga Golubica

VUKOVAR, U Gradskoj knjižnici Vukovar predstavljen je priručnik za udruge koje pružaju socijalne usluge “Menadžment volontera i inkluzivno volontiranje” Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjima „Golubica“ Vukovar i Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama Istre kao dio projekta Unapređenjem menadžmenta volontera do kvalitetnijih socijalnih usluga u zajednici“. Specifični cilj ovog projekta je unaprijediti znanja, vještine i procedure rada 25 koordinatora volontera za menadžment volontera i provedbu inkluzivnih volonterskih programa u Vukovarsko-srijemskoj, Brodsko-posavskoj i Istarskoj županiji, a provodi se u razdoblju od 1.lipnja.2017. do 31.svibnja.2019. godine. podsjećaju iz “Golubice” dodajući kako će se do toga cilja doći provedbom edukativnih aktivnosti, pregledom primjera dobre praske te kontinuiranom tehničkom podrškom organizatorima volontiranja za uvođenje standarda kvalitete volonterskih programa te provedbu inkluzivnih volonterskih programa, kao i prezentiranim priručnikom o menadžmentu volontera.

U samom priručniku organizatori će dobiti potreban „alat“ o standardima kvalitete volonterskih programa i inkluzivnom volontiranju na jednom mjestu, koji će moći koristiti u svom svakodnevnom radu, napominju.

Ukupan proračun projekta iznosi 698.915,12 kuna od čega 85% sredstava sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Uz Udrugu za osobe s intelektualnim oštećenjima „Golubica“ Vukovar, te nositelja projekta Udrugu za osobe s intelektualnim teškoćama Istre, partneri na projektu su i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ Nova Gradiška, Centar za socijalnu skrb Pula i Opća županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana.