Predstavljen HGK online Katalog hrvatskih proizvoda

VUKOVAR, Direktorica Sektora za industriju i IT Hrvatske gospodarske komore (HGK) Tajana Kesić Šapić predstavila je u Županijskoj komori Vukovar novu uslugu HKG online Katalog hrvatskih proizvoda, izvjestili su iz HGK Županijske komore Vukovar.

Hrvatska gospodarska komora osmislila je i kreirala katalog s ciljem povećanja udjela hrvatskih proizvoda u sustavu javne nabave te se novom uslugom želi informirati investitore i projektante da u Hrvatskoj postoje jednako kvalitetni i cijenom prihvatljivi proizvodi koji ne odstupaju od stranih konkurenata.

Putem kataloga se na jednome mjestu objedinjuju podaci domaće ponude proizvoda i usluga te su u njemu trenutno zastupljeni hrvatski proizvodi  u vezi s djelatnošću graditeljstva i IT-a, no u budućnosti se planira i proširenje na ostale djelatnosti. Poduzetnici samostalno ispunjavaju katalog proizvoda, a unos podataka i korištenje kataloga besplatni su za članice HGK.

U katalogu se trenutno nalazi 427 proizvoda, od čega je 80 nositelja znaka Hrvatska kvaliteta, a 11 proizvoda su nositelji znaka Izvorno hrvatsko, navode iz HGK Županijske komore Vukovar.

ĐURO KARALIĆ