Predstavljen 65. broj časopisa “Pitalica” Zagonetačkog društva Vinkovci

Foto: Đuro Karalić

U restoranu Taverna Alinea večeras je predstavljen 65. broj časopisa „Pitalica” Zagonetačkog društva Vinkovci, koji je iz tiska izašao u povodu Dana Grada Vinkovaca.

“Iako nas je malo trudimo se godišnje jedanput izdati “Pitalicu” koja je u pravilu uvijek posvećena Vinkovcima. Osim što pokušavamo zabaviti sugrađane trudimo se djelovati i edukativno jer mnogo je naših sugrađana koji su jako puno učinili za ovaj grad, ali su nekako ostali zaboravljeni. I sama se znam iznenaditi koliko je ljudi pronijelo glas Vinkovaca diljem svijeta, a da se jako malo ili gotovo ništa ne zna o njima”, kaže predsjednica Društva Srebrenka Takšić.

Podsjeća kako je prvi broj „Pitalice” tiskan u rujnu 1979. godine kao prilog u „Vinkovačkim novostima”, a zasluga ide entuzijastima Zdenku Svorenu i Dušanu Šuši.

“Mi koji smo ih naslijedili trudimo se nastaviti rad, ali nas je sve manje. Nije ovo lagan posao, ali ljubav prema ovom gradu nadilazi sve probleme s kojima se suočavamo”, kaže Srebrenka Takšić koja zahvaljuje Gradu Vinkovcima koji snosi trošak tiska “Pitalice” dok članovi Društva posao odrađuju volonterski. 

U planu je i izdavanje monografije o vinkovačkom zagonetaštvu što bi bila kruna svih dosadašnjih aktivnosti ovog malog, ali agilnog društva koje će i 65. broj “Pitalice”, kao i svaki dosadašnji, besplatno podijeliti Vinkovčanima.