Pravoslavni vjernici proslavljaju blagdan Uskrsa

Foto: Radio Slatina

ILOK, U povodu blagdana Uskrsa po julijanskome kalendaru, uskršnje liturgije služit će se danas u svim hramovima Srpske pravoslavne crkve u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Nakon liturgije, vjernici blagdan Uskrsa tradicionalno proslavljaju okupljanjima i slavljima u obiteljima.

U uskrsnoj poruci vjernicima, paroh iločki, Predrag Azap poručio je kako je Krist osnovao Crkvu, da u njoj otkrijemo smisao i svrhu našeg postojanja, zašto smo ovdje, čemu se možemo nadati i šta treba da radimo.

“On nam otkriva da nas je stvorio za vječni život i blagoslovio nas da ovih nekoliko desetljeća koliko traje čovjekov život, da se pripremamo za vječnost gdje ćemo ubirati plodove onoga što smo napravili na zemlji. To može da bude beskrajna vječna radost, blaženstvo, utjeha, a može nažalost da bude i drugačije. Čovjek koji ima vjere u Spasitelja može sve da izdrži. I Crkvu je zato Bog stvorio radi vječnoga spasa ljudi. Biblija kaže: Milošću ste spašeni – po vjeri. To ne dolazi od vas; to je dar Božji!”, navodi se u uskrsnoj poruci Predraga Azapa.