Incindent u Borovu: Skupina navijača izvikivala “Ubij Srbina”, načelnik Općine traži odgovornost

BOROVO, Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božićević, zamoljen danas u Borovu da komentira jutrošnji incident kada je prolazeći Borovom do mjesta spomen obilježja dvanaestorici redarstvenika, čija je 30. obljetnica ubojstva danas obilježena, skupina navijača izvikivala uzvike neprimjerena sadržaja među kojima i “Ubij Srbina”, Božinović je kazao kako će policija u svakom slučaju koji se tiče narušavanja javnog reda i mira poduzeti sve ono što je u njezinoj nadležnosti i kazniti počinitelja.

Skupina navijača jutros je između 6 i 7 sati prolazeći Borovom do mjesta spomen obilježja redarstvenicima izvikivala neprimjerene povike, potvrđeno je PU vukovarsko-srijemske iz koje navode kako policija raspolaže s indentitetom svih sudionika toga incindenta te se obavljaju istražne radnje.

Načelnik Općine Borovo Zoran Baćanović osudio je taj incindent koji ga je, kako je izjavio Radio Borovu, rano jutros probudio. “Ovo nije dobro postupanje policije koja ne smije dozvoliti poziv na ubijanje nikoga. Tražit ćemo odgovornost odgovornih”, poručio je Baćanović.