Pravilna prehrana i vježbanje preduvjeti su našeg zdravlja

Foto: Proni centar

VUKOVAR, U organizaciji PRONI Centra za socijalno podučavanje i Info centra za mlade Vukovar, a u okviru programske teme zdravlja i zdravstvene zaštite iz usvojenog Programa za mlade grada Vukovara održana je Informativka pod nazivom „Fitness u doba Kremenka“. Kako je rečeno ciljevi radionice su osvijestiti i informirati mlade o važnosti kretanja i pravilnog disanja,  proširiti fitness u svakodnevnicu,  informirati o balansiranoj/uravnoteženoj prehrani te kroz kretanje i disanje smanjiti stres. Radionicu je, koja je održana u Gradskoj knjižnici Vukovar, proveo licencirani tim mladih ljudi iz Slavonskoga Broda koji su početkom 2016. godine otvorili svoj Fitness Centar FLOW. Tom prilikom su mlade od 15 do 30 godina upoznali su s tehnikama disanja, masažom stopala, vježbanjem i pravilnom prehranom.

„Posebno je to važno u ovim jesenskim i zimskim danima kada nismo toliko fizički aktivni  pa nam je potrebna dodatna motivacija za vježbanje i pravilnu prehranu“,  rekla je Sandra Milojević iz Info centra za mlade Vukovar.

Instruktorica grupnog fitnessa uz glazbu, pilatesa, joge i zumbe pojasnila je kako se na radionici govorilo o pokretu kao osnovnoj bazi fitnessa te motivaciji za pokret.

„Osim teorijskog dijela, pokaznim vježbama i pokojim iznenađenjima sudionici su se i razgibali s nama, a govorili smo i o prehrani, osobito o međuobrocima te smo sudionicima dali i recepte za njihovu pripremu. Utjecaj fitnesa za zdravlje je neprocjenjiv. Vježbati se treba od najranije dobi, a optimalno je tri do četiri puta tjedno po 45 minuta“, rekla je Ćosić.