Poznati ovogodišnji dobitnici Zlatne plakete “Grb Grada Vinkovaca”

Foto: Grad Vinkovci

U povodu predstojećeg obilježavanja Dana Grada Vinkovaca i nebeskog zaštitnika, sv. Ilije, na sjednici Gradskog vijeća donesena je odluka o dodjeli javnog priznanja Grada Vinkovaca za 2024. godinu.

Zlatna plaketa „Grb Grada Vinkovaca” za 2024. godinu dodijelit će se Vinkovačkoj televiziji koja obilježava 30 godina postojanja i djelovanja, Lovačkom društvu „Sloga” Vinkovci koje obilježava 100 godina postojanja, Kulturnom Centru „Gatalinka” Vinkovci za izuzetna ostvarenja postignuta na promicanju kulturne baštine grada Vinkovaca tijekom 30 godina postojanja, posthumno Ivanu Treberu, ratnom predsjedniku Izvršnog vijeća Skupštine općine i predsjedniku Kriznog štaba općine Vinkovci, Nevenki Ferinac zbog iznimnog doprinosa u razvoju kulturno-umjetničkog amaterizma i najznačajnije hrvatske tradicijske manifestacije „Vinkovačkih jeseni”, Dragi Kosijeru zbog iznimnog doprinosa u održavanju javnog reda i sigurnosti u gradu Vinkovcima i Suzani Zidar zbog iznimnog doprinosa postignutog na području prosvjete, pedagoškog odgoja i obrazovanja.

Dodjela priznanja upriličit će se na svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja će biti održana u povodu Dana Grada i blagdana nebeskog zaštitnika, koji se slavi 20. srpnja.

Foto: Đuro Karalić