Požar u Vinkovcima, Vukovarac dragovoljno predao policiji 15 ručnih bombi

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Jučer, 5. listopada oko 11,10 sati u Ulici Jošine u Vinkovcima izbio je požar u obiteljskoj kući u vlasništvu 68-godišnjaka. Požar su ugasili pripadnici JVP Vinkovci. Očevidom je utvrđeno da je požar nastao u pomoćnoj prostoriji, tzv. ljetnoj kuhinji, uslijed zapaljenja ulja u tavi na plinskom plameniku štednjaka, odakle se proširio na strop i namještaj te na druge pomoćne prostorije, a dijelom je zahvatio i potkrovlje obiteljske kuće. Djelovanjem vatre opožaren je veći dio krovišta obiteljske kuće i unutrašnjost nekoliko stambenih prostorija. U požaru nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta procijenjena je na iznos od nekoliko stotina tisuća kuna. O događaju slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima.

Policija je izvijestila kako je jučer, 5. listopada, u Vukovaru građanin koji je želio ostati anoniman dragovoljno predao 15 ručnih bombi te 2 komada protuavionskog streljiva. Također, djelatnik šumarije je jučer u odvodnom kanalu u šumskom predjelu „Raščica“, Bošnjaci, uočio nepoznatu minsko-eksplozivnu napravu i o tome odmah izvijestio policiju. Policijski službenik protueksplozijske zaštite je na mjestu pronalaska utvrdio da se radi o ručnom bacaču raketa, tzv. zolja. Predano i pronađeno oružje, streljivo i eksplozivna sredstva pohranjeni su u skladište Policijske uprave vukovarsko-srijemske do uništenja.

Policija je zaprimila prijavu 28-godišnjaka iz Iloka u kojoj navodi da mu je u vremenskom periodu od 03. do 05. listopada iz pomoćnog objekta otuđena motorna pila. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Provodi se kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijet ćemo kaznenu prijavu za kazneno djelo Krađa.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u posljednja 24 sata zabilježila četiri prometne nesreće. U prometnim nesrećama u Vinkovcima, Nuštru i Pačetinu evidentirana je materijalna šteta kao jedina posljedica, dok su u prometnoj nesreći u Vukovaru dvije osobe ozlijeđene te jedna osoba smrtno stradala.