Požar u Vinkovcima greškom izazvao vlasnik tvrtke za proizvodnju namještaja

Foto: Pixabay

VINKOVCI, PU Vukovarsko – srijemska izvijestila je kako je u periodu od 24. do 25. studenog provaljeno u nenastanjenu obiteljsku kuću u Babinoj Gredi iz koje je otuđen nakit, novac te nekoliko komada kućnog tekstila, čime je 49-godišnja vlasnica oštećena za iznos od nekoliko tisuća kuna. Policija će protiv počinitelja podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška krađa nadležnom državnom odvjetništvu.

U srijedu je, oko 9 sati, u ulici M.J. Zagorke u Vinkovcima izbio požar u radionici vinkovačke tvrtke za proizvodnju namještaja.

„Očevidom, koji su obavili policijski službenici u suradnji s inspektorom za zaštitu od požara, utvrđeno je kako je vlasnik, 47-godišnjak iz Vinkovaca, prilikom napuštanja radionice, u pomoćnoj prostoriji greškom uključio aparat za zavarivanje umjesto peć za grijanje te je najvjerojatnije došlo do dodira elektrode s masom, te naknadno i otvorenog plamena koji se proširio na druge predmete u tom prostoru“, izvijestila je policija.

Dodaju i kako su pripadnici JVP Vinkovci ugasili požar u kojemu nije bilo ozlijeđenih osoba. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko desetaka tisuća kuna. O događaju policija podnosi izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Bošnjaci, Cerić) te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena (cesta Ilača-Tovarnik).

Nesreća s teže ozlijeđenom osobom dogodila se jučer, oko 18,20 sati, na cesti Ilača-Tovarnik, kada je 34-godišnjak uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka te potom sletio u odvodni kanal i udario u betonski kolni ulaz za poljoprivrednu površinu.

„Policijski službenici na mjestu događaja pružili su prvu pomoć 34-godišnjaku do dolaska hitne medicinske pomoći. U NMB Vukovar 34-godišnjaku su utvrđene teže ozljede. Protiv 34-godišnjaka policija će podnijeti obavezni prekršajni nalog i izvješće nadležnom državnom odvjetništvu“, izvijestila je PU.