Nikola Todorović na Kupu Europske unije za mlade sportaše “pomeo” konkurenciju i u Vukovar donosi zlatnu medalju

Foto: KDU Vukovar

Lijepe vijesti stigle su iz Španjolske, gdje je četvero članova Kluba dizača utega “Vukovar” uspješno branilo boje Republike Hrvatske na Kupu Europske unije za mlade sportaše, a najuspješniji bio je Nikola Todorović, osvojivši zlatnu medalju.

Nikola Todorović u konkurenciji natjecatelja do 17 godina, nije imao dostojnog protivnika i sa rezultatima od 117 kg. u trzaju, 136 kg. u izbačaju i 253 kg. u biatlonu i ostvarenih 328 sinclair bodova, “pomeo” je konkurenciju, ostavivši drugoplasiranog za 21 sinclair bodova, postavši pobjednikom za uzrast U17.

Rezultat u trzaju je novi državni rekord, dok je u biatlonu izjednačen.

Podigao je Nikola u izbačaju i 140 kg., što je gotovo dvostruko više od njegove tjelesne težine, ali nažalost odlukom sudaca pokušaj nije priznat.

U konkurenciji natjecateljica do 15 godina, nastupila je Željka Miljković sa 63+75=138 kg. i  sa ostvarenih 180 bodova plasirala se na osmo mjesto dok je Nataša Dermiček u konkurenciji U17 sa 52+66=118 kg. i , 168 bodova, osvojivši jedanaesto mjesto.

David Todorović je branio boje Republike Hrvatske u konkurenciji U20 i sa rezultatima od 105+125=230 kg. i  286 bodova, osvojio je sedmo mjesto.

U Španjolskoj je nastupilo 13 ekipa, a Hrvatska je  peta u muškoj te osma u ženskoj konkurenciji.

“Imati četiri natjecatelja u Hrvatskoj Reprezentaciji, samo po sebi imponira a kada među njima imate “zlatnog momka” pobjednika natjecanja, kud ćeš veće sreće za trenera i sve u klubu. Dokazali smo da proteklih desetak godina postojanja kluba nismo radili “Sizifov” posao, nego da smo stvorili nešto vrijedno, što pronosi ime našeg Grada i Republike Hrvatske diljem Europe i svijeta. Nadamo se da će to prepoznati i odgovorni u Gradu i Zajednici športskih udruga i da će biti malo više razumijevanja za naše buduće potrebe, jer da bi se išlo naprijed, potrebno je našim reprezentativcima osigurati adekvatnu prehranu i bolje uvjete natjecanja, a ne da su smješteni u najjeftinijim apartmanima i hrane se u fast foodovima”, poručuje trener Milan Kordić.