Požar na obiteljskoj kući u Vukovaru

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Nepoznati je počinitelj s pruge teretnog željezničkog kolodvora u Vinkovcima, početkom kolovoza presjekao i otuđio 250 metara kontaktnog voda i 250 metara nosećeg užeta, koji se nalazi na visini od minimalno 4,5 metra. Prema dostavljenom odštetnom zahtjevu odgovorne osobe, šteta je procijenjena na iznos od više tisuća eura. Policijski službenici PP Vinkovci zaprimili su kaznenu prijavu koju će uputiti nadležnom državnom odvjetništvu, a za kradljivcem se traga.

U ponedjeljak, oko 23,40 sati, u Kolodvorskoj ulici u Vukovaru, izbio je požar na nenastanjenoj obiteljskoj kući u fazi obnove, vlasništvo 64-godišnjakinje. Očevidom je utvrđeno kako je požar izazvan kratkim spojem na oštećenom električnom kabelu na krovištu kuće. U požaru je izgorjela krovna konstrukcija kuće kao i odložene stvari u tavanskom prostoru. Nitko nije ozlijeđen. Požar su lokalizirali i ugasili pripadnici JVP Grada Vukovara. Nestručnom procjenom nastala materijalna šteta procijenjena je na iznos od nekoliko desetaka tisuća eura. U događaju nisu utvrđeni elementi kaznenog djela ni prekršaja. Nadležnom državnom odvjetništvu bit će dostavljeno posebno izvješće.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je šest prometnih nesreća, dvije s lakše ozlijeđenim osobama (Marinci, Bošnjaci) i četiri s materijalnom štetom (cesta Mirkovci-Privlaka, cesta Vukovar-Klisa-2, Jarmina).