Potpisivanjem Sporazuma o partnerstvu osigurani svi preduvjeti za provedbu projekta „Nauči, Uoči, Reagiraj“

Foto: Grad Vinkovci

U prostorijama Agencije za razvoj VIA potpisan je Sporazum o partnerstvu na projektu „Nauči, Uoči, Reagiraj” čija vrijednost iznosi 475 tisuća kuna, a sufinanciran je u potpunosti sredstvima Europskog socijalnog fonda i državnog proračuna Republike Hrvatske.

U projektu sudjeluju Grad Vinkovci, Društvo Naša djeca, udruge Mladi protiv gladi i Klupko te Stolnoteniski klub Vinkovci. Društvo Naša djeca provodi aktivnosti namijenjene djeci gdje su kroz godine rada stekli iskustvo primjećivanja potreba njihovih korisnika. Upravo tako program je dobio ime te je nastao kroz promišljanje o rješavanju potreba najmlađih.

“U sklopu projekta bit će provedene edukacije na kojima će sudjelovati naši partneri, a uz to imat ćemo i radionice socijalnih vještina gdje će moći sudjelovati svi članovi i volonteri udruga. Grad Vinkovci će nam pružiti podršku u provedbi projekta i svi zajedno moramo sudjelovati na radnim skupinama s time da moram naglasiti kako će radne skupine nastaviti djelovati i nakon završetka projekta”, rekla je predsjednica Društva naša djeca, Helena Crnjak.

Primarni zadatak Udruge Klupko je očuvanje mentalnog zdravlja i provedba psiho-edukativnih aktivnosti vezanih za mentalno zdravlje. Zaposlenici Udruge Mladi protiv gladi proći će edukaciju o financijskom upravljanju, prikupljanju sredstva i socijalnim vještinama, dok će njihovih korisnici, prvenstveno djeca i njihovi roditelji, sudjelovati u mapiranju potreba djeca.

Vrijedi napomenuti kako će kroz ovaj program biti zaposlene četiri osobe.

Dodatna dimenzija ovoga projekta je to što će se kroz njega određeni ljudi zaposliti i dobiti priliku da ostvare svoj osobi dohodak, podučio je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Novosti/Đ.K.