Potpisani ugovori za projekt „Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi” Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci i Srednje škole Ilok

Foto: Eko-sustav

VINKOVCI, U Vinkovcima su danas potpisani ugovori o radovima na prvoj etapi projekta „Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi” čiji je nositelj Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci uz partnera Srednju školu Ilok, vrijednosti 30 milijuna kuna.

Kako je pojašnjeno, riječ je o bespovratnim sredstvima kojima će na školskom zemljištu u blizini južne obilaznice Vinkovaca biti izgrađena zgrada u kojoj će učenici moći na najsuvremeniji najprilagodljiviji način obavljati svoju praktičnu nastavu, a uz to i pružiti podršku svim poljoprivrednim proizvođačima kroz pedološke laboratorije za analizu tla, doradu i preradu voća i povrća, kontejnersko punjenje za rasadničarsku proizvodnju za povrće i cvijeće te još neke tehnologije.

“Tako da bi naš Centar, koji pokriva pet slavonskih županija, mogao pružiti sve potrebno za obrazovanje i stjecanje znanja u Centru i šire”, kazala je ravnateljica Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci Ružica Zucić.

Ujedno su potpisani i ugovori za radove na dogradnji, rekonstrukciji, obnovi i prilagodbi objekta Srednje škole Ilok koja će, po riječima ravnatelja Željka Prskala, dobiti laboratorij za mikro razmnožavanje, dva plastenika i staklenik, te opremljen laboratorij za vinarstvo te kušaona vina. Također, projektom je predviđena i obnova glavne zgrade škole.

„Riječ je o vrlo, vrlo vrijednom projektu i jednoj predobroj priči u kojoj sada slijedi onaj najvažniji dio, a to je izvođenje radova. Dakle, kvalitetno izvođenje radova, nadzor i praćenje tih radova jer samo kada je sve napravljeno kako treba imamo dobar rezultat, pozitivne učinke, zadovoljne korisnike, ovdje su to djeca i zadovoljne djelatnike zaposlene u takvim objektima, a onda i zadovoljnu županiju”, poručio je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.