Potpisani ugovori o rekonstrukciji i dogradnji dječjeg vrtića u Otoku

Foto: Đuro Karalić

OTOK, Gradonačelnik Grada Otoka Josip Šarić potpisao je danas ugovore o rekonstrukciji i dogradnji te opremanju dječjeg vrtića u Otoku u vrijednosti preko sedam milijuna kuna, a radove će izvesti tvrtke Vodotoranj iz Vukovara, Sliv-oprema iz Zagreba i Stribor oprema iz Bilja.

Početak radova očekuje se sredinom mjeseca veljače, a kompletno uređenje zgrade vrtića trebalo bi biti gotovo sredinom 2020. godine, izvjestili su iz gradske uprave.

Rekonstrukcija i dogradnja dječjeg vrtića u Otoku sa pratećim sadržajima i uređenjem okoliša realizira se u sklopu Projekta pod nazivom “Rekonstrukcija i dogradnja dječjeg vrtića u Otoku sa pratećim sadržajima i uređenjem okoliša”, iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., provedba mjere 7 “Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima”, podmjere 7.4. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”, operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

“Projektom će se unaprijediti socijalna infrastruktura na području grada Otoka kroz modernizaciju odgojno obrazovne infrastrukture i stvaranje adekvatnog prostora za boravak većeg broja djece u vrtiću u skladu sa Državnim pedagoškim standardima te stvoriti uvjeti za prijem djece jasličke dobi”, kazao je gradonačelnik Šarić.