Potpisan Ugovor o izvođenju radova na nogometnom stadionu u Vukovaru

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i direktor tvrtke Planum Građene Emil Tušo potpisali su Ugovor o izvođenju radova na Izgradnji sportsko-rekreacijskog centra na nogometnom stadionu u Vukovaru. Vrijednost ugovorenih radova iznosi  gotovo 12,4 milijuna kuna, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020 kroz Intervencijski plan Grada Vukovara. Rok izvođenja radova je 15 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Kako je rečeno projektom će se obuhvatiti i uređenje okoliša, izgradnja novih parkirnih mjesta te uređenje nogometnih igrališta. Prostor je u potpunosti usklađen s Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevine osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. Projektom je planirana izgradnja javne zgrade ‐ sportsko – rekreacijske namjene koja će se sastojati od tribina s pratećim prostorijama u prizemlju i upravnog dijela. Također, izgradit će se i nova parkirališna mjesta od kojih će biti unutarnjih 10 parkirališnih mjesta za osobna vozila i dva autobusna parkirališna mjesta te 24 vanjska parkirališna mjesta.

„Osnovna ideja pri izradi idejnog rješenja bila je da na moderan i suvremen način spojimo sportski sadržaj za profesionalnu djelatnost i rekreaciju. Sama zgrada sportskog objekta je postavljena u fokus rješenja te joj je pridano najviše važnosti, odnosno tribinama za sjedenje sa 186 sjedećih mjesta te dodatno pomoćno igralište na zapadnoj strani i novouređeno nogometno igralište kako bi svi oni građani koji se žele i vole baviti sportskim aktivnostima na otvorenome dobili još jedan moderni sportsko-rekreacijski centar“, rekao je Penava.

Inače, obnova stadiona započela je već postavljanjem atletske staze, a kako ovaj dio projekta ima ne samo sportsko-rekreacijski značaj nego je i dio obnove Ulice 204. vukovarske brigade.

Nogometni stadion smješten je u rubnom dijelu centra grada Vukovara i povezan je s dvije prometnice; Ulicom 204.vukovarske brigade i Ulicom kralja Tvrtka. Glavni ulaz nalazi se na spoju Ulica (jugoistočni dio stadiona), a ulaz za gledatelje nalazi se u Ulici kralja Tvrtka (sjeveroistočni dio stadiona). Novo projektiranim rješenjem bi se ulaz premjestio isključivo iz Ulice kralja Tvrtka, kako bi se dodatno rasteretilo Ulicu 204.vukovarske brigade.