Postavljen Uskršnji vrt u Mohovu

Foto: Goran Popović

MOHOVO, Od ovoga vikenda središte iločkog prigradskog naselja Mohovo prigodno je ukrašeno pred blagdan Uskrsa. Mještani ovoga sela s ciljem da uljepšaju selo i obilježe blagdan Uskrsa postavili su Uskršnji vrt u kojemu, kako to i inače ide, ima šarenih jaja i zečeva. Uskršnji vrt pun je šarenila, vedrine, radosti i pozitivnog duha.

„Ovo vrijeme koje je po svemu neubičajeno iskoristili smo da u svojim domovima od starih materijala izradimo uskršnja jaja i zečeve. Sve je od drveta i sve je obojano i šareno. Cilj nam je bio razveseliti malo ljude u ovo vrijeme. Uskršnji vrt ostat će u središtu sela sve do poslije pravoslavnog Uskrsa kako bi na isti način obilježili oba blagdana“, rekao je jedan od inicijatora akcija Goran Popović.

Dodao je kako su mještani Mohova i na ovaj način pokazali soje zajedništvo te podsjetio na slične akcije koje organiziraju, poput Adventa u Mohovu, i gdje se ne gleda tko je koje nacionalnosti i vjere. Ove godine su zajedno uredili i opremili jedan napušteni prostor u selu koji su preuredili u seosku teretanu. Najveći dio toga rade sami i sa osobnim sredstvima želeći boljitak za svoje selo.