Političke stranke podjelom cvijeća obilježile Dan žena

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Već tradicionalno političke stranke koje djeluju u Vukovaru Međunarodni dan žena obilježavaju na način da pripadnicima ljepšeg spola dijele cvijeće. Dan žena su Vukovarkama čestitali i gradonačelnik Vukovara i njegov zamjenik Filip Sušac koji su na Gradskoj tržnici ženama dijelili ruže.

„Njihove uloge ne smijemo zaboravljati, posebno u današnjem vremenu gdje je pritisak značajan na sve, a osobito na žene koje nose i nekoliko ključnih funkcija u društvu. Danas iskažimo zahvalnost na svakodnevnoj nesebičnosti, predanosti, požrtvovnosti te svom dobru kojim obogaćuju naše živote i doprinose našem društvu. Svim pripadnicama nježnijeg spola želim sretan njihov dan i da svaki dan bude njihov dan“, rekao je Penava.

Foto: Hrvatski suverenisti

Dan žena podjelom ruža obilježili su i članovi Hrvatskih suverenista čiji je predsjednik Marijan Pavliček ukazao na važnost žena u društvu.

„Na ovaj način želimo svim ženama, majkama i kraljicama želimo čestitati njihov dan. One su upravo te koje čuvaju, kako se u narodu kaže, obitelj na okupu i tri ćoška kuće i treba im se barem na ovakav način zahvaliti“, rekao je Pavliček.

Foto: HDZ

Članovi gradskog odbora HDZ-a grada Vukovara sugrađankama su na dvije lokacije u gradu dijelili sadnice prigodnoga cvijeća. Potpredsjednik gradskoga odbora HDZ-a Vukovar Stjepan Mađarević istaknuo je kako podjelom prigodnog cvijeća ženama zahvaljuju na svemu što čine.

„Smatramo da je to jedna lijepa gesta kojom želimo uljepšati svim ženama današnji dan. Ono što želimo istaknuti i na što treba staviti naglasak je promicanje ravnopravnosti spolova i jačanje zastupljenosti žena u svim segmentima društva“, rekao je potpredsjednik Gradskoga odbora HDZ-a Vukovar Stjepan Mađarević.

Foto: SDSS

Također na dvije lokacije u gradu i članovi Gradske organizacije SDSS-a su sugrađankama dijelili karanfile.

„Podjelom cvijeća željeli smo razveseliti pripadnice nježnijeg spola našega grada. Zahvaljujem se pripadnicama nježnijeg spola na svoj podršci koju nama muškarcima pružaju kroz život, obitelj i posao. Svim damama čestitam Međunarodni Dan žena i hvala im za sve“, rekao je predsjednik vukovarskog SDSS-a i zamjenik gradonačelnika Vukovara iz reda srpske nacionalne manjine Srđan Kolar.

Foto: SDP

I članovi Gradske organizacije SDP-a Vukovar su simboličnom podjelom karanfila na vukovarskoj tržnici, u trgovačkom centru i drugim mjestima gdje rade žene, obilježili Dan žena.

“Na ovaj dan smatramo posebno važnim sjetiti se svih žena koje rade ali i naših umirovljenica i mladih žena. Dok skrbe o obitelji, podižu djecu i nose sav teret kućnog rada, plaće su im i dalje manje od muškaraca i posljedično imaju znatno manje mirovine”, rekla je predsjednica vukovarskog SDP-a Biljana Gaća.