Izložba “One su tu” kao posveta hrvatskim umjetnicama

Foto: Grad Vinkovci

U prostoru nekadašnje trgovine namještajem, u Dugoj ulici u Vinkovcima večeras je otvorena izložba “One su tu” na kojoj se svojim radovima predstavilo 38 hrvatskih umjetnica.

“Izložbi je prethodio javni natječaj na koji se javilo 136 umjetnica od kojih je odabrano 38, koje su se i predstavile svojim dijelima na izložbi”, kazala je autorica izložbe, akademska kiparica Ana Čolaković koja projekt vodi zajedno s umjetnicom Ivom Muškić.

Po njezinim riječima, cilj je izložbe, čije je ovo četvrto izdanje, hrvatske umjetnice učiniti vidljivijima te ih međusobno povezati i prikazati da su itekako aktivne na likovnoj sceni.

Foto: Grad Vinkovci

Izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Vinkovaca Ivan Bosančić.

“Dan žena u Vinkovcima tradicionalno obilježavamo predstavljanjem projekta koji su naše dvije sugrađanke akademska kiparica Ana Čolaković u suradnji s vizualnom umjetnicom Ivom Muškić pokrenule s ciljem poticanja ženskog stvaralaštva, ali i same vidljivosti i popularizacije žena umjetnica koje često nisu jednako zastupljene u odnosu na svoje muške kolege”, kazao je vinkovački gradonačelnik.

Nagradu žirija osvojila je umjetnica Ivana Ožetski, dok će se nagrada publike znati nakon što završi izložba koju Vinkovčani imaju prigodu pogledati do 17. ožujka.

Foto: Đuro Karalić