Policija završila očevid prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao 58-godišnji vozač

Foto: MUP RH

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljena trgovina.

Temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, policijski službenici su u Borovu obavili pretragu doma i drugih prostorija u kojima boravi 65-godišnjak, kojom su pronašli i oduzeli preko 21 kilogram sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske te druge predmeti korištene za počinjenje kaznenog djela. Protiv osumnjičenog policija će dostaviti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je pet prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar-2, Vinkovci-2), prometna nesreća u kojoj  je jedna osoba lakše ozlijeđena (Gunja) te prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala i dvije osobe lakše ozlijeđene (cesta Tovarnik-Sotin).

Očevidom te prometne nesreće, obavljenim pod rukovodstvom zamjenika Općinskog državnog odvjetništva u Vukovaru, utvrđeno je kako je 58-godišnji vozač osobnog automobila „Mercedes“ vukovarskih registracijskih oznaka, krećući se iz smjera Sotina u smjeru Tovarnika, dolaskom do mjesta prometne nesreće u blagom zavoju udesno osobnim automobilom prešao na lijevu prometnu traku uslijed čega je prednjim lijevim dijelom udario u prednji lijevi dio osobnog automobila „Renault“ vukovarskih registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 28-godišnjak.

„U prometnoj nesreći smrtno je stradao 58-godišnjak, dok su 28-godišnjak i 27-godišnja putnica u njegovom vozilu lakše ozlijeđeni. Zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Vukovaru naložio je obdukciju tijela u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici u Vukovaru. O prometnoj nesreći policija će dostaviti izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru“, navode iz PU.