Policija u zadnja 24 sata imala pune ruke posla

Foto Ivan Matić

VINKOVCI, PU vukovarsko-srijemske izvijestila je kako su zajedničkim postupanjem s djelatnicima carine u utorak, oko 17:30 sati, na MGCP Ilok u automobilu srpskih registracijskih oznaka pronašli 1118 kutija cigareta. Vozač, 36-godišnji državljanin Srbije, uhićen je i uz kaznenu prijav predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Iz policije su izvjestili i o provali u obiteljske kuće u Iloku, Negoslavcima, Mirkovcima i Vinkovcima. U Iloku je otuđena veća količina sekundarnih sirovina, u Negoslavcima novac, u Vinkovcima nakit, a u Mirkovcima nekoliko komadi peradi.

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje u PP Ilok nad 33-godišnjakom iz Iloka kojemu je utvrđena sumnja kako je počinio tri kaznena djela teške krađe i četiri kaznena djela teške krađe u pokušaju. Saznanja iz kriminalističkog istraživanja ukazuju kako je 33-godišnjak ova kaznena djela počinio u vremenu od konca prosinca 2016. godine do polovice siječnja 2017. godine. Riječ je o provalama u vikendice na području Iloka te provali u obiteljsku kuću. Materijalna šteta koji je prouzročio prilikom počinjenja tri teške krađe procijenjuje se na nekoliko tisuća kuna. U četiri slučaja 33-godišnjak je provalio u unutrašnjost objekta, ali nije ništa otuđio.

Iz PU su izvijestili i o požaru koji se dogodio u skladišnom prostoru poloprivrednog kombinata u Lipovcu. Požar su ugasili djelatnici kombinata. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Očevidom je utvrđeno kako je došlo do požara uslijed kratkog spoja na grijaču izlaznog odvoda za zrak na komori u kojoj se nalazio luk. Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (obje u Bošnjacima) i dvije prometne nesreće u kojima su ukupno dvije osobe lakše ozlijeđene(Babina Greda, Ivankovo).