Policija: Upotreba vatrenog oružja bila opravdana

Provale
Foto: Pixabay

VINKOVCI, Vukovarsko-srijemska policija izvjestila je o dovršetku kriminalističkog istraživanja nad 30-godišnjakom iz Vinkovaca koji je 28. srpnja uhvaćen u provali u trgovinu u Vinkovcima te je pri bijegu napao policijsku službenicu iz policijske ophodnje koja ga je i zatekla u kaznenom djelu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 30- godišnjak počinio više kaznenih djela, odnosno istraživanje je ukazalo na sumnju da je počinio dva kaznena djela Teška krađa, potom Napad na službenu osobu i kazneno djelo Krađa, navodi policija.

Za provalu u Vinkovcima 30-godišnjak će biti prijavljen radi utvrđene sumnje da je počinio kazneno djelo Teška krađa te za kazneno djelo Napad na službenu osobu.

Nadalje, 30-godišnjak je nekoliko sati prije nego li je uhićen u provali u Vinkovcima, u večernjim satima 27. srpnja, oko 23,30 sati, izvršio provalu u trgovinu mješovite robe u Gradištu, odakle nije ništa otuđio, glede čega će biti kazneno prijavljen za Tešku krađu u pokušaju. U ovoj provali 30- godišnjak je imao suizvršiteljicu, 29-godišnjakinju iz Đakova.

“Naposljetku, istraživanjem smo utvrdili i da je 27. srpnja u prvim satima tog dana isti 30-godišnjak u Vinkovcima iz nezaključanog parkiranog teretnog vozila vinkovačkih registarskih oznaka otuđio žensku torbicu u kojoj su bila novčana sredstva te osobni dokumenti vlasništvo 46. godišnjakinje iz Orolika, zbog čega će biti kazneno prijavljen za kazneno djelo Krađe. Nastavno na događaj o hvatanju 30-godišnjaka u Vinkovcima 28. srpnja, možemo izvijestiti i da je proveden obvezatni postupak MUP-a Republike Hrvaske, točnije PU vukovarsko-srijemske, pri čemu je uporabu sredstava prisile (vatrenog oružja) policijske službenice nad 30- godišnjakom načelnik PU vukovarsko-srijemske ocijenio opravdanom”, navode iz policije.

Uhićeni 30-godišnjak je uz kaznenu prijavu 1. kolovoza predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.