Policija tijekom vikenda zabilježila 14 prometnih nesreća, među ozlijeđenima i dvoje djece

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36- i 37-godišnjakom s područja Đakova zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su tijekom noći 25./26. kolovoza 2022. godine, provalili u prostor servisa za mobitele u Vinkovcima iz kojeg su otuđili polog u iznosu od nekoliko stotina kuna i razne mobitele, koje su potom odnijeli u iznajmljenu sobu vinkovačkog hostela. Pretragom obavljenom temeljem sudskog naloga, policijski službenici su u iznajmljenoj sobi pronašli i privremeno oduzeli otuđene mobitele do vraćanja vlasniku. Protiv oba osumnjičenika policija je nadležnom državnom odvjetništvu dostavila kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška krađa te su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Tijekom proteklog vikenda, od 26. do 28. kolovoza, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 14 prometnih nesreća, od kojih je u devet prometnih nesreća nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-5, Županja-3, Vukovar), dok je u pet prometnih nesreća ukupno 5 osoba ozlijeđeno, među kojima i dvoje djece.

U petak 26. kolovoza oko 20,20 sati u Ulici Bartola Kašića u Vinkovcima, nepoznati vozač bicikla je pri obilaženju s desne strane udario u dijete koje se s 36-godišnjakinjom kretalo kolnikom na dijelu ulice gdje nema nogostupa. U prometnoj nesreći dijete je lakše ozlijeđeno.

Oko 22 sata istog dana u Ulici Vrtno naselje u Privlaci, 21-godišnja vozačica romobila s električnim pogonom nije prilagodila brzinu kretanja vozila osobini ceste te je pri skretanju udesno pala pri čemu je lakše ozlijeđena. Za vrijeme upravljanja romobilom nije koristila zaštitnu kacigu niti reflektirajući prsluk.

U subotu 27. kolovoza oko 18,30 sati u Ulici Vladimira Nazora u Vinkovcima, dijete je upravljalo biciklom nogostupom sa zaštitnom kacigom na glavi, bez pratnje roditelja ili osobe koja je navršila 16 godina, te je u jednom trenutku izgubilo ravnotežu i pri padu na nogostup teže ozlijeđeno.

Istog dana oko 19,30 sati na cesti Stari Mikanovci-Đurđanci, 54-godišnji vozač motocikla vinkovačkih registracijskih oznaka nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobini ceste (zavoj udesno) te je sletio s kolnika i pri padu zadobio lake tjelesne ozljede.

Jučer, 28. kolovoza oko 03,50 sati u Ulici J.J. Storssmayera u Cerni, 26-godišnji vozač osobnog automobila đakovačkih registracijskih oznaka s prisutnošću alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,66 g/kg, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobini ceste (oštar zavoj udesno) gdje je prometnim znakom brzina kretanja vozila ograničena na 30 km/h, uslijed čega je izgubio nadzor nad vozilom i sletio u odvodni kanal pri čemu je lakše ozlijeđen.

Stacionarne kamere zabilježile su 36 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše kod Gradišta.

Tijekom proteklog vikenda 17 osoba je zatečeno u prometu s prisutnošću alkohola u organizmu za vrijeme upravljanja vozilom. Jedna osoba smještena je u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Najveća koncentracija alkohola od 2,04 g/kg zabilježena je u subotu, 27. kolovoza kod 52-godišnjeg vozača koji je uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Oko 20 sati, 26. kolovoza, na graničnom prijelazu Principovac II u Iloku prilikom izlazne granične kontrole 51-godišnjeg vozača, državljanina Srbije, i kombi vozila marke „Ford“, srpskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao, policijski službenici su utvrdili kako upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske. Vozaču je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz članka 289. Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojim mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10 000 kuna.