Policija stavila pod nadzor muškarca iz Tordinaca koji je prijetio i bacio opasne zapaljive predmete

Foto: Ivan Matić

Nakon višesatnih pregovora, 57-godišnji Tordinčanin koji se jutros zatvorio u kuću nakon što je prethodno na susjedovu kuću bacio zapaljive predmete, predao se policiji.

Policijski službenici Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave vukovarsko-srijemske zaprimili su u 8,04 telefonski poziv 57-godišnjaka iz Tordinaca, tijekom kojeg je uputio prijetnje zaposlenicima općinskog državnog odvjetništva.

Na adresu prebivališta 57-godišnjaka upućena je policijska ophodnja, međutim 57-godišnjak je odbijao suradnju te je bacio dva zapaljiva predmeta u susjednu kuću i jedan u dvorište.

Policijski službenici započeli su s gašenjem, a u međuvremenu su pristigli vatrogasci koji su spriječili daljnje širenje vatre. Jedan je policijski službenik zadobio ozljede uslijed gašenja požara te mu je na mjestu događaja pružena liječnička pomoć.

Za to vrijeme, 57-godišnjak se zatvorio u kuću i prijetio samoubojstvom, navode iz PU vukovarsko-srijemske.

Na mjesto događaja upućeni su pregovarački i taktički tim Specijalne jedinice policije Osijek te specijalistički timovi Interventne jedinice policije Vukovar i Specijalne jedinice policije Osijek.

Nakon pregovaranja, 57-godišnjak se mirno predao policijskim službenicima u 15,15 sati, te je nakon toga prevezen u OŽB Vinkovci radi pružanja liječničke pomoći.

Kada se steknu uvjeti, policijski službenici će nastaviti kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom.