Policija spriječila tragediju na “spontanoj” norijadi koja je održana na Banji

Foto: ŠRD Banja

VINKOVCI, Dan poslije „spontane“ norijade u Vinkovcima, koja je održana u petak navečer, naveliko se priča o ostavljenom smeću iza sada već bivših srednjoškolaca tako da je ostalo po malo nepoznato što se sve događalo te večeri na Banji. Iz ŠRD Banja su na svome Facebook profilu iznijeli u nekoliko rečenica sve ono što se događalo i koliko je opasno i nepromišljeno bilo okupljanje mladih na Banji radi čega je malo nedostajalo da se danas piše o tragediji. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

„Prošle noći nismo mirno spavali. Ne zbog smeća, mogućeg oštećenja sadržaja na Banji, buke ili bilo čega drugoga, nego zbog činjenice da se na Banji okupilo gotovo 2000 mladih, koji su na neosvijetljenom i za mnoge nepoznatom prostoru, uz dva jezera i kanal Nevkoš imali neorganiziranu, nenajavljenu, “spontanu norijadu”!
Kada smo vidjeli da se okuplja veliki broj mladih na Banji alarmirali smo gradonačelnika i policiju koji su odmah poduzeli odgovarajuće mjere!
Zahvaljujemo djelatnicima PU Vukovarsko- srijemske (temeljna, krim i interventna policija) koji su prošle noći, svojim angažmanom spasili mnoge mlade živote! Policajci su iz jezera na Banji tijekom noći izvukli i spasili od sigurnog utapljanja najmanje desetak alkoholiziranih djevojka i mladića. Broj bi bio i veći da policajci nisu neprestano bili uz mlade i pijane i pazili na njih i upozoravali ih na opasnosti! Zahvaljujući djelovanju policije ovo veliko, neorganizirano okupljanje je prošlo bez velike tragedije te se jutros pričalo samo o odbačenom smeću, a ne o mladim utopljenicima.
Nadamo se da više nikome neće pasti na pamet da okupi ovoliki broj mladih na Banji, po mraku, bez osiguranja djelatnika PU, bez kola hitne medicinske pomoći, bez sanitarnih čvorova, bez redarske službe,… a uz velike količine alkohola!
Smeće su djelatnici tvrtke “Nevkoš” do podneva pokupili.
Još jednom hvala svima koji su sinoć reagirali na naš poziv, spriječili tragediju i danas otklonili posljedice ove “spontane norijade!“.

Istim povodom oglasila se i PU Vukovarsko – srijemske navodeći kako je u petak, oko 21. sati na jezeru “Banja” kod Vinkovaca, počelo spontano okupljanje maturanata što su policijski službenici PU vukovarsko-srijemske popratili svojom nazočnošću.

„U pojedinim razdobljima na području oko jezera je bilo okupljeno i do 600 osoba. Policijski službenici nisu zabilježili narušavanje javnog reda i mira niti druge događaje koji bi ugrožavali sigurnost ili ukazivali na nedopušteno ponašanje“, navode iz PU.