Policija najavljuje ROADPOL akciju 24-satnog nadzora brzine koja se primjenjuje u četvrtak

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su će temeljem ROADPOL-ovog Plana aktivnosti za 2022. godinu sutra, 24. ožujka, biti održana akcija „Speed Marathon“ diljem Europe pa tako i na području cijele Republike Hrvatske.

„Speed Marathon“ je akcija 24-satnog intenzivnog nadzora brzine kretanja vozila kojoj je cilj osvijestiti vozače da prekomjernom brzinom ugrožavaju svoj i život drugih sudionika u prometu. Iako su kazne za prekoračenje brzine znatno porasle u mnogim europskim zemljama posljednjih godina, neprilagođena i nepropisna brzina kretanja i dalje je najčešći uzročnik prometnih nesreća na prometnicama.

Kao i prethodnih godina, građanima je kroz otvoreni poziv od 1. do 10. ožujka omogućeno podnošenje prijedloga lokacija na kojima će se mjeriti brzina, za što su građani dostavili 81 prijedlog, od čega 59 za područje Postaje prometne policije Vinkovci, 6 za područje Policijske postaje Vukovar, 6 za područje Postaje granične policije Županja, 5 za područje Policijske postaje Otok, 3 za područje Postaje granične policije Vrbanja te po 1 prijedlog za područje Postaje granične policije Ilok i Postaje granične policije Tovarnik.

Uz pomoć sugestija građana, a uvažavajući i lokacije koje su se iskustveno pokazale kao mjesta na kojima se učestalo događaju prometne nesreće, policija je odabrala sljedeće lokacije na kojima će, prema unaprijed utvrđenom vremenskom rasporedu, mjeriti brzinu kretanja vozila:

ŽC 4170 Vinkovci-Rokovci (izlaz iz Rokovaca)

ŽC 4172 Mirkovci-Privlaka

ŽC 4224 Otok – Komletinci

DC D55 Vinkovci-Županja, Vinkovci-Nuštar

DC D46 Orolik-Jankovci, Vođinci-Ivankovo-Vinkovci

A3 Babina Greda-Lipovac

Vinkovci, ulice N. Tordinca, Ohridska, A. Stepinca

Mirkovci, ulica Dunavska

Nuštar, ulica Križnog puta

Jarmina, ulica V. Nazora

Ivankovo, ulice Gorjani, Ž. Fašizma

Privlaka, ulica Faličevci

Stari Mikanovci, ulica Osječka

Vođinci, ulice J. J. Stossmayera, Vinogradska

Andrijaševci, ulica M. Gupca

Županja, ulice Braće Radića, M. Ćatića, Vinkovačka, A. Starčevića

Bošnjaci, ulice Lj. Gaja, Strossmayerova, Savska

Babina Greda, ulice N. naselje, V. Nazora, M. Stojanovića

Cerna, ulice Jurišićeva, Braće Radića, Strossmayerova, Velika Cerna

Gradište, ulice Kralja Zvonimira, Kralja Tomislava, Braće Radića, M. Gupca

Cerić

Nijemci

Gaboš

Markušica

Retkovci

Ostale dostavljene lokacije policija će nadzirati tijekom ovog tjedna, prema procjeni ugroze. Za provođenje ovih aktivnosti prometna policija će koristiti sve raspoložive uređaje za nadzor brzine i raspoloživi broj policijskih službenika.