Policija kod 52-godišnjeg Vinkovčanina pronašla drogu, streljivo, novac…

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Prema navodima PU Vukovarsko – srijemske u srijedu, 3. veljače, oko 23 sata u Vinkovcima policija je u osobnom automobilu vinkovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 52-godišnji hrvatski državljanin pronašla i zaplijenila ukupno 2,13 grama opojne droge „speed“ te 2,06 grama marihuane.

Daljnjim utvrđivanjem slučaja i provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici su na temelju naloga Županijskog suda u Vukovaru proveli dokaznu radnju pretrage doma i drugih prostorija u Vinkovcima gdje boravi 52-godišnjak gdje je u obiteljskoj kući pronađeno 230,73 grama amfetaminskog tipa „speeda“, 4,14 grama marihuane i 100 komada tableta opojne droge „ecstasy“, a u pretraženom automobilu policija je pronašla i 0,15 grama marihuane. Policija je pronašla i 51 komad raznovrsnog streljiva te je pronađeno nekoliko desetaka tisuća kuna koje je povezivo sa počinjenjem kaznenih djela. Za pretragu obiteljske kuće i automobila su policijski službenici ove Uprave koristili i službenog policijskog psa.

„Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su utvrdili sumnju da je 52-godišnjak iz Vinkovaca počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama i kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabava oružja i eksplozivnih tvari zbog čega je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima 4. veljače 2021. godine, u 23,00 sati, osumnjičenik predan policijskom pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

U periodu od 21. siječnja do 04. veljače 2021. godine u Iloku, ulica Dr. Franje Tuđmana, iz ograđenog dvorišta u kojem 58-godišnji Iločanin drži svoje radne strojeve i vozila, su nestala dva akumulatora te jedan auto radio uređaj, čime je navedeni vlasnik oštećen za iznos od nekoliko tisuća kuna. Policija će za kazneno djelo krađe podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu te se poduzimaju daljnje policijske mjere i radnje.
Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su tri prometne nesreće pri čemu su u dvije nastupile samo materijalna šteta (Vinkovci, Stari Jankovci) dok je u prometnoj nesreći u Vukovaru jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede.