Policija izvjestila o 5 krađa, a zabilježili i 6 prometnih nesreća

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako su u protekla 24 sata na području Uprave imali prijavljeno pet kaznenih djela krađe.

U razdoblju od 14. do 17. kolovoza otuđeno je gorivo iz dva radna stroja te akumulator i alat iz traktora parkiranih na poljskom putu i zemljanoj površini u Privlaci. Materijalna šteta pričinjena vlasnicima iznosi nekoliko tisuća kuna.

U razdoblju od 15. do 16. kolovoza s poljoprivredne površine u Bogdanovcima otuđena je pokošena i osušena djetelina čime je vlasniku, 65-godišnjaku iz Bogdanovaca, pričinjena materijalna šteta od više stotina kuna.

Jučer, 17.  kolovoza, 19-godišnjaku iz Vukovara otuđen je mobitel iz ruksaka, dok je 53-godišnjakinji iz Vukovara otuđeno više kilograma šljiva iz voćnjaka u Čakovcima. Također, iz vinkovačke knjižare otuđena je školska torba vrijednosti nekoliko stotina kuna. Slijede kriminalistička istraživanja u cilju pronalaska počinitelja i otuđenih predmeta.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave evidentirano je šest prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Vukovar, Županja-2), jedna prometna nesreća u kojoj su tri osobe lakše ozlijeđene (Vukovar) te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena (Privlaka).

Nesreća sa teže ozlijeđenom osobom dogodila se u ponedjeljak, oko 6,45 sati na raskrižju Ulice bana J. Šokčevića i Ulice bana J. Jelačića u Privlaci kada je 71-godišnjak iz Privlake, upravljajući traktorom vinkovačkih registracijskih oznaka, započeo radnju skretanja ulijevo te udario u prednji desni dio teretnog automobila osječkih registracijskih oznaka kojim je u istom smjeru, vršeći radnju pretjecanja traktora, upravljao 56-godišnjak iz Osijeka. Nakon udara traktor se prevrnuo te je 71-godišnjak ispao iz traktora u cestovni kanal. U Općoj županijskoj bolnici Vinkovci 71-godišnjaku su konstatirane teže ozljede. Radi prekršaja kojim je uzrokovana prometna nesreća, protiv 71-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog.