Policija izvijestila o više provala na području PU, zabilježeno i 7 pometnih nesreća

Provale
Foto: Pixabay

VINKOVCI, Tijekom vikenda, od 19. do 22. veljače 2021. godine na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su četiri provale, u obiteljske kuće, na gradilištu te u trgovinu.

U Vukovaru je uslijed odsutnosti 74-godišnje vlasnice kuće, u periodu od 17. do 20. veljače, provaljeno je u obiteljsku kuću gdje su ispreturane stvari u prostorijama, no prema prijavi vlasnice ništa nije otuđeno. Policija je zbog ovog događaja dovela u sumnju u počinjenje teške krađe u pokušaju.

Oštećeni 24-godišnjak je 19. veljače policiji prijavio jednog muškarca da mu je na njegovoj adresi u Vinkovcima, tijekom susreta u obiteljskoj kući i prethodnog dogovora oko daljnje suradnje (preuređivanje obiteljske kuće), otuđio pametni sat, zbog čega je mladić iz Vinkovaca oštećen za iznos od nekoliko tisuća kuna. Policija je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila da je 48-godišnjak iz Ivankova tijekom obilaska obiteljske kuće i suradnje oko predstojećih radova, otuđio pametni sat, zbog čega je policija izrazila osnovanu sumnju da je počinio kazneno djelo teške krađe. 

Također je u Vinkovcima, u vremenu od 19. na 20. veljače 2021. godine, nepoznati počinitelj otuđio konzolnu dizalicu koja je pri visini od oko 750 centimetara bila pričvršćena uz trafostanicu. Tvrtka iz Privlake za građevinske poslove je radila modernizaciju i elektrifikaciju željezničke pruge na relaciji od Vinkovaca do Vukovara, a otuđenim strojem je vlasniku tvrtke pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Ovlašteni predstavnik Vinkovačke trgovine je 20. veljače podnio odštetni zahtjev policiji, jer su utvrdili da su 17. veljače 2021. godine u svojoj trgovini u Vinkovcima, ulica Lapovačka, nepoznati počinitelj otuđio nekoliko boca s alkoholom, zbog čega su oštećeni za materijalnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna, čime je počinjeno kazneno djelo krađe. Za sve opisane događaje policija je odgovarajuće kaznene prijave podnijela nadležnom državnom odvjetništvu.
Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su nakon mjera traganja pronašli 48-godišnjeg hrvatskog državljanina koji prebiva u Bosni i Hercegovini jer su nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrdili da je u listopadu 2017. godine u Štitaru iz trgovine (poslovnica vinkovačke tvrtke/trgovine) otuđio veću količinu raznovrsnih cigareta. Nakon dopunjenih podataka policija je uz kaznenu prijavu sinoć 21. veljače predala 48-godišnjeg osumnjičenika pritvorskom nadzorniku. 

Oko 14 sati 19. veljače 2021. godine u  Vukovaru, u parku šume Adica, prilikom radova na poslovima krovišta vukovarskog restorana tog parka, 47-godišnjak iz Bogdanovaca je zbog nespretnog korištenja ljestvama pao s visine nakon čega je ozlijedio svoju nogu. U vukovarskoj bolnici pružena mu je liječnička pomoć kada su mu utvrdili da je teže tjelesno ozlijeđen. Policija je pregledala mjesto događaja te će inspektor za zaštitu na radu podnijeti odgovarajuće izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Protekli vikend, od 19. do 21. veljače, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 7 prometnih nesreća, od čega 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena.

U petak, 19. veljače oko 04,50 sati, u Vođincima, u ulici J. J. Strossmayera, mladi vozač, 21-godišnjak iz Vođinaca, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, sletio je vozilom s kolnika na travnatu površinu, udario u betonski stup, a potom i u ugao stambene kuće. U prometnoj nesreći 21-godišnjak je teže ozlijeđen. Očevidom je utvrđeno kako 21-godišnjak za vrijeme upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas, dok je koncentracija alkohola u organizmu vozača iznosila 0,93 g/kg.

Fiksne kamere za nadzor brzine su u navedenom razdoblju zabilježile ukupno 76 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila.

Budući da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (i drugih opojnih sredstava), nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojas te nepropisne uporabe mobitela.