Policija izvijestila o tri požara, najavljuju i nadzor kretanja vozila na lokacijama koje građani predlože

Foto: Pixabay

VINKOVCI, PU Vukovarsko-srijemske izvijestila je o tri požara koja su zabilježena u ponedjeljak na građevinskim objektima kao i otvorenom prostoru. Kako navodi policija u obiteljskoj kući 22-godišnjaka u Banovcima, oko 20 sati, izbio je požar. Požar su ugasili vatrogasci DVD Nijemci.

Također jučer, ali oko 13,25 sati, izbio je požar u šumskom predjelu „Muški otok“ kod Starih Mikanovaca. Požar su ugasili vatrogasci DVD Vođinci i DVD Stari Mikanovci. U požaru je izgorjelo 1,8 hektara mlade hrastove šume.

Požar je izbio i u šumi „Gaj“ kod Retkovaca, koja se nalazi u privatnom vlasništvu. I taj požar je izbio jučer, 18. ožujka, oko 15,30 sati. Ugasili su ga vatrogasci DVD Retkovci. U požaru je izgorjelo oko 5.000 m2 mlade šume.

„U požarima nije bilo ozlijeđenih osoba, a očevidi se će obaviti tijekom dana“, izvijstili su iz policije.

Iz PU najavljuju kako će od 20. do 30. ožujka 2019. godine Policijska uprava vukovarsko-srijemska zaprimati prijedloge građana za lokacije koje građani smatraju „rizičnima“, na kojima će se provesti nadzor brzine kretanja vozila.

„Akcija će se provesti 3. travnja, od 00,00 do 24 sata, na lokacijama koje će policija odabrati, uz pomoć prijedloga građana, uvažavajući i lokacije koje su se iskustveno pokazale kao mjesta na kojima se učestalo događaju prometne nesreće. U obzir dolaze točke u prometu na svim prometnicama Vukovarsko-srijemske županije, no, poželjno je da građani u svojim prijedlozima obrazlože razlog zbog kojeg je upravo odabrana lokacija primjerena za odabir tijekom provođenje akcije. Po zaprimanju prijedloga građana, policija će kroz analizu pristiglih prijedloga odabrati lokacije na kojima će 3. travnja mjeriti brzinu kretanja vozila, a odabrane lokacije javno objaviti te najaviti putem medija provođenje akcije 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila“, najavljuju iz PU.